SARAY KÖFTESİ

MALZEMELER KREPLERİ İÇİN 1 su bardağı süt 1 su bar.1 parmak eksik un 2 adet yumurta 1/2 kahve fincanı.sıvı yağ Tuz KÖFTESİ ...

A+ A-



MALZEMELER
KREPLERİ İÇİN
1 su bardağı süt
1 su bar.1 parmak eksik un
2 adet yumurta
1/2 kahve fincanı.sıvı yağ
Tuz
KÖFTESİ İÇİN
350 gr yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
1 dilim bayat ekmek içi
1/2 demet maydanoz
,karabiber,köfte baharı,pul biber
SOS İÇİN
2 adet domates
1 tatlı kşğ salça
2-3 çorba kşğ sıvı yağ
1/2 su bardağı su
2 çorba kşğ krema
3-4 diş sarımsak 
Sunum için istediğiniz boyda çöp şiş

YAPILIŞI

Ön hazırlık olarak önce krepleri hazırlayalım.Çukur bir  kaseye yumurtaları,sütü,sıvı yağ ve tuzu karıştıralım.Topak olmamasına dikkat edelim.Teflon tavayı bir kaç damla sıvı yağ ile yağlayıp bir kepçe hamur dökelim.Arkalı önlü pişirelim. Krep harcı bitene kadar böyle hazırlayalım.Diğer bir tarafta rendelenmiş soğanı sıkıp suyunu atıp posasını bir karıştırma kabına alıp, kıyma ekmek içi, kıyılmış maydanoz ve tüm baharatları koyup iyice  yoğuralım.Köfte harcını kreplere eşit  şekilde paylaştıralım.Köfte harcını krepin  ortasına uzunca bir şekilde vererek rulo biçimde saralım.Ruloları 30 dak.buzlukta bekletelim.Rulolar buz tutmaya yüz tutunca 2 parmak kalınlığında  keselim.Köfteleri hafif yağlanmış fırın tepsisine dizerek pişirelim.
Bu arada küçük bir tavaya  sıvı yağ koyalım.Rendelenmiş domatesleri 2-3 dak pişirelim.Salçayı dövülmüş sarımsakları ekleyelim.Sos koyulaştığında 1/2 su bardağı suyu,tuz ve  kremayı ilave edelim.Bir taşım kaynadıktan sonra ateşten alalım.Pişen krepli köftelerin üzerinden gezdirip  sıcak olarak servis yapalım.
AFİYET OLSUN


 NOT. Benim tavam çok büyüktü o yüzden saray köftelerim biraz büyük oldu.Krep ölçüyü de 2 kat hazırladım.

Daha Fazla Lezzet

NEW 3405846469953684307

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item