FIRINDA SEBZELİ PALAMUT

MALZEMELER 2 adet palamut  veya kişi sayısına göre  3 adet domates   2 adet kuru soğan  3 adet yeşil biber  2 adet limon  Zeytinyağı ...

A+ A-



MALZEMELER

2 adet palamut  veya kişi sayısına göre
 3 adet domates
  2 adet kuru soğan
 3 adet yeşil biber
 2 adet limon
 Zeytinyağı

kişniş (Şart değil)-pul biber-kimyon
 Karabiber, maydanoz ve tuz

YAPILIŞI
Palamutları  güzelce temizledikten sonra dilimleyin. ( Balıkları fırına vermeden önce bir tavada kızartırsanız daha lezzetli bir tadı olacaktır ancak yağda kızartma istemiyorsanız direk fırınlama için yapılacak işlemlere geçebilirsiniz.) Öncelikle yağladığımız tepsimize balıkları diziyoruz. Palamutların üzerine dilimlediğiniz domatesleri ve soğanları dizin. Soğanların üzerine yeşil biberleri i, karabiber,kişniş,pul biber ve kimyonu ,maydanozun yarısını serpin. Eğer dilerseniz balıkların altına ve üstüne patates dilimleyerek koyabilirsiniz. Hazırladığınız tepsiyi fırına sürün. Palamutlar piştiğine emin olduğunuzda fırından alın.Kalan  kıyılmış maydanozları üzerine serperek,bol  yeşillik salata veya roka eşliğinde servis edin.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 6282043105273278144

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item