YUFKALI SODALI MİLFÖY BÖREK

Gönderen  http://balpare.blogspot.com/    Sevgili arkadaşımın etkinliği desteklemesi ve YUFKALI SODALI BÖREK tarifiyle katılımından dol...

A+ A-

  Sevgili arkadaşımın etkinliği desteklemesi ve YUFKALI SODALI BÖREK tarifiyle katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
Arkadaşımın birbirinden güzel ve nefis tariflerini görmek için Buradan bakabilirsiniz


Tarif 33


yufkalı sodalı milföy böreği:

(mini fırın tepsisine göre)
10 kare milföy (500 g.)
3 yufka (yarım kg.)
2 yumurta
1 su bardağı soda ( maden suyu)
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
istediğiniz bir iç

milföyleri oda sıcaklığında biraz bekletin.çok bekletirseniz çok yumuşar şekil verilmez süner durur.ilk 4 milföyü streç film arasında merdaneyi ileri geri sağa sola yuvarlayarak milföyleri biraz inceltin.milföyleri tepsiye yerleştirin.kenarda kalan boşluk için de kalan milföyü aynı şekilde inceltip ortadan 2 ye kesin.2 parçayı kenardaki boşluklara yerleştirerek tabanı oluşturun.1,5 yufkayı elinizde iri parçalara bölerek milföyün üzerine serpiştirin.için tamamını yayın.kalan 1,5 yufkayı da aynı şekilde parçalayarak için üstüne serpiştirin.
5 milföy kaldı onları da ilk yaptığınız gibi önce 4 sonra kalan 1 tanesi olmak üzere açarak yufka katının üstünü örtün.kenarlarını bastırıp yapıştırın.böreği bıçakla kare kare kesin.baklava gibi kesiyorum.lokmalık oluyor.çok büyük kesince yemesi zor olur.yumurta,süt,yağ ve maden suyu karışımını mikserle ya da blendırla güzelce çırpın.elde çırpılınca yumurtalar ara ara bütün kalabilir.börekte yağda yumurta görüntüsü istemeyiz değil mi?mikser yoksa önce yumurtları kaba kırıp tel çırpıcı ile çokça çırpın ya da çatalla.köpüürnce sıvıları azar azar ekleyip kuvvetli çırpın.amaç yumurtaların bütün kalmamasını sağlamak.
çırptığınız sosu dökün böreğe.bıçakla kat yerlerinden yine geçin dilimlemesi kolay olsun.30 dk.ya da daha fazla buzdolabında bekletin.üstünü örtüp bekletmeyi tercih ederim bazen dolap kokusu çekebiliyor.akşamdan da hazırlayabilirsiniz.önceden ısıtılmış 200C fırında kızarana kadar pişirin.çıkınca bıçakla gene dilimlerin üstünden geçin.

büyük fırın tepsisi için ölçüler:
18 kare milföy
4 yufka
4 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı soda (maden suyu)
1 su bardağı sıvıyağ
istediğiniz bir iç

yapılışı aynı.alta 9 milföy üste de 9 milföy .araya 4 yufka yeterli gelir.sırası şöyle:9 milföy (taban) +2 parçalanmış yufka+iç+2 parçalanmış yufka daha+kalan 9 milföy(tavan)


Daha Fazla Lezzet

NEW 9034159434320778690

Yorum Gönder

  1. sevgili arkadaşım benim.benim etkinliğimde ki katkılarını desteklerini unutamam.ben de canı gönülden destekliyorum canım seni.ben de katılacağım etkinliğine inşallah.lakin bu etkinlik bir eksikliğimi farketmemi sağladı.ben hiç milföylü lezzetler eklememişim bloğuma.sırf senin için bu etkinlik süresi içinde yapmaya çalışacağım inşallah.kou milföylü lezeetler olduğu için seni bu kadar yalnız bıraktım canım.yoksa şimdiye kadar bi ton lezzetle desteklemiştim seni.bunu bil istedim.yapan ve katılan arkadaşlarımın ellerine sağlık.senin de ellerine sağlık canım.BOL KATILIMLI BİR ETKİNLİK OLUR İNŞALLAH...

    YanıtlaSil
  2. Selam çok güzel tarifler geliyor etkinlige hazırlıyanların ellerine sağlık seninde emeklerine sağlık.bizim evde hemen hemen hiç milföy kullanılmıyor.aslında alıp denemek istiyorum fakat unutuyorum.neyse bakalım milföy ü satın alıp eve getirebilirsem etkınliğe katilmak istiyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık enfes olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili arkadaşım etkinlik davetin için çok teşekkür ederim seve seve bu davete katılırım inşallah güzel paylaşımların olduğu bir etkinlik olur arkadaşların tarifleri hepsi birbirinden nefis görünüyor daha önce yayınladığım tarifim olurmu linkinimi vermem gerekecek veya maillemi yolluyayım cevaplarsanız sevinirim sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,sarellenizin ve böreğinizin tariflerini aldım,paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. sodalı börek ne güzel kabarıyor!!!!

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık.Börek nefis ,canım çekti :))

    YanıtlaSil
  8. Sodalı böreği , hazır yufkayla hiç karıştırmamıştım.El açması görüntüsünde olmuş,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba ben Arda Türkmen yemek sitemizde yapılacak olan yarışmaya katılmak isterseniz sitemize gelerek site adresinizi adınızı ve soyadınızı her hangi bir tarife yorum olarak göndermeniz yeterli olacaktır.

    http://www.ardanin-mutfagi.com/

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER1adet baget ekmeği4 diş sarımsak5 yemek kaşığı zeytinyağı1 dal biberiye1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabib...
    2 hafta önce
  • 3 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item