BEYAZ LAHANA BİFTEĞİ HARDALLI SOS EŞLİĞİNDE

    MALZEMELER Lahana için: 1 Adet Orta boy Karnabahar büyüklüğünde Beyaz  lahana 1/4 su bardağı zeytinyağı Tuz - Öğütülmüş karabiber -Kırmı...

A+ A-

 



 





MALZEMELER
Lahana için:
1 Adet Orta boy Karnabahar büyüklüğünde Beyaz  lahana
1/4 su bardağı zeytinyağı
Tuz - Öğütülmüş karabiber -Kırmızı pul biber (Toz) 
Sosu için
1 diş sarımsak (ince kıyılmış veya rendelenmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı Dijon hardalı
Tuz-Öğütülmüş karabiber  
1 yemek kaşığı taze maydanoz (doğranmış)
 
YAPILIŞI
Beyaz lahananın kök kısmını bir kesme tahtası üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçakla, yaprakları mümkün olduğunca bir arada tutmaya çalışarak yaklaşık 1parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. 
Lahana bifteklerini  yağlı kağıt serilmiş fırın  tepsisine yerleştirin ve her iki tarafını zeytinyağı ile cömertçe fırçalayın. Kalan zeytinyağını üstüne serpin ve tuz ve öğütülmüş karabiber serpin. Fırında yaklaşık 20 dakika kızartın, ters çevirin ve 15 ila 20 dakika daha ya da yumuşayana ve karamelleşene kadar kavurmaya devam edin.
SOSU  için: bir kaseye sarımsak, zeytinyağı, mayonez, limon suyu, Dijon hardalı, tuz, karabiber ve taze maydanoz ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpın. Lahana biftekleri piştikten sonra, sos eşliğinde  sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 7829440506688014418

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • MALZEMELER 250gram çiriş otu 2su bardağı bulgur 1 adet kuru soğan 2yemek kaşığı tereyağı 1yemek kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı su 1çay kaşığı tu...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item