PASTIRMALI GURME PATLICAN

MALZEMELER 1 adet büyük boy patlıcan 1 adet havuç 100 gram pastırma 1 adet yeşil biber 1 adet kı...

A+ A-














MALZEMELER
1 adet büyük boy patlıcan 1 adet havuç 100 gram pastırma 1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı (kapya) biber 2 adet yumurta
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta.
karabiber-Pul biber Tuz 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
5- dal maydanoz
5-6 dal dereotu

YAPILIŞI
Bir adet Patlıcanı yıkayın iki başlarını kesin ve 1 cm kalınlığında dilimleyin.Dilimlediğiniz patlıcanları bir tatlı kaşığı yardım ile içini çıkarın ve bir kaba alın.Elde ettiğiniz halkaları da bir tabağa alın..Patlıcanların içini çok küçük olacak şekilde kıyın çukur bir karıştırma kabına koyun.Diğer tarafta kapya , yeşil biber ve pastırmayı çok küçük olarak doğrayın havuçları çok  minik şekilde doğrayın veya rendeleyin onları da ekleyin.Ardından yumurta,nişasta ve tuz ile baharatları ekleyip çok sulandırmadan karıştırın. Kızartma tavasına 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyun,yağ ısınırken patlıcan halkalarını yan yana tavaya yerleştirin.Bir tatlı kaşığı yardımıyla hazırlanan pastırmalı patlıcan  içlerini halkaların içine taşırmadan yeteri kadar koyun üzerini hafif bastırın. Kızaran patlıcan  halkalarını ters çevirerek diğer yüzünü de kızartın.Kızaran halkaları kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın .Tamamı kızaran halkaları servis tabağına alıp sıcak ve ılık halde servis yapın.
AFİYET OLSUN.


Daha Fazla Lezzet

NEW 8954383371985793753

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item