GUACAMOLE DİP SOS (AVOKADO SOS)

GUACOMOLE DİP SOS (AV0KADO SOS) /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER 3 adet olgun Avokado 1 adet büyük...

A+ A-
Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler



MALZEMELER
3 adet olgun Avokado
1 adet büyük boy domates
2 adet Jalapeno biberi veya köy biberi
1 adet orta boy kırmızı kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 adet limon suyu
3 yemek kaşağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
karabiber
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz.
YAPILIŞI
Avokadoyu bıçakta uzunlamasına iki parçaya bölün. Çekirdeğini çıkartıp içini bir kaşıkla çıkartın ve doğrayın çukur bir kaseye alın. Kırmızı kuru soğanı ince ince yemeklik kıyın. Sarımsağı ezin ve soğanla birlikte kaseye aktarın.Domatesleri küçük küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarın ve aynı şekilde küçük küçük kıyın.Doğradığınız tüm malzemeyi kaseye alın.Tuz, karabiber, limon suyu, kıyılmış maydanoz,ceviz içi ve zeytin yağını kaseye aktarıp iyice karıştırarak et ve balık,tavuk yemeklerin yanında ayrıca cips,galeta,çıtır tortilla gibi ürünlerin yanında  servis yapın.
AFİYET OLSUN
NOT Sos için kullandığım Avokadolar çok olgun değildi rondoyla ezdim o yüzden bulgur gibi oldu görüntü sizleri yanıltmasın .Aslında süzme peynir  gibi ekmeğe sürülecek kıvamda olacak.Ama lezzet aynı sadece görüntüsü farklı oldu.

KAYNAK BURADA

Daha Fazla Lezzet

Soslar 7591495004243072041

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    3 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item