BELEN TURTASI

İyi akşamlar sevgili ziyaretcilerim. ispanya'nın San Sebastian Cheescake den sonra şimdide Portekiz'in başkenti lizbon...

A+ A-



İyi akşamlar sevgili ziyaretcilerim.
ispanya'nın San Sebastian Cheescake den sonra şimdide Portekiz'in başkenti lizbon belem de yapılan tarifi sır gibi saklanan Belen Turtası tarifi ve tüm detayları blogda linki profilde ve hikayede görseli yukarı çekerek ulaşabilirsiniz.Tarifi gizli tutulan Tabiii BELEM Turtasınında bir hikayesi mutlaka vardır.Düşündüm ve Araştırdım sizler için.BU tarif hakkında birtakım söylentiler olduğunu öğrendim. Rivayetlerden birine göre belemin içinde bulunan Mosteiro dos jeronimos adlı büyük manastırın rahipleri giysilerini beyazlaştırmak bölgede yapılan şarabı berraklaştırmak için bolca yumurta akı kullanıyorlarmış fakat ellerinde o kadar çok yumurta sarısı artık alıyormuş ki bunları değerlendirmek için özellikle bol yumurta sarısıyla yapılan bir çok tatlı ve krema tarifi yaratmak zorunda kalmışlar 19 yüzyılın başındaki Devrim sırasında işsiz kalan rahiplerden biri geçimini sağlamak için yaptığı milföylü tatlısını küçük bir dükkanda satmaya başlamış o yıllarda belem sadece deniz yoluyla ulaşım alıyormuş belem Kalesi ve Manastırı'nın ihtişamlı görünümü bölgeye ziyaretçi çekiyormuş bu gelen Ziyaretçiler de bu tatlının tadına baktıklarında bayılır olmuşlar. Zamanla Belem Kasabası bu küçük dükkanda satılan tatlısıyla tanılır olmuş. 1837 den beri tarifi Sır gibi saklanan turta belemin en önemli simgelerinden biri olmuş. Hatta deniliyor ki günümüzde tarifi sadece 3 kişi biliyormuş ve bu 3 kişiyi aynı uçakta yolculuk bile etmiyorlarmış. Şimdi bu tatlının tarifi Türkiyede.
#güloannemutfakta #güloannemutfaktasunum
#sütlütatlılar #milföylütarifler #belenturtası

MALZEMELER

1 paket milföy hamuru
500 gram toz şeker
250  litre su
1 adet portakal kabuğu
1 adet limon kabuğu
1 adet çubuk tarçın
500  litre süt
3 yemek kaşığı un
7 adet yumurta sarısı
Tepsiyi Yağlamak İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı toz tarçın

YAPILIŞI
Su, şeker, limon ve portakal  kabuğu ve çubuk tarçını 
 birlikte ocağa alın kaynamaya bırakın. Kaynama başladıktan sonra altını kısın ve 7-8 dk. koyulaşana kadar pişirin Ocağın altını kapatın ve ılınmaya bırakın. Un ve sütü muhallebi kıvamına getirene kadar çırparak pişirin. Pişen muhallebiye şerbeti azar azar ekleyerek yedirin.Şerbetli muhallebiyi hafifçe oda sıcaklığında ılık hale geldikten  sonra yumurta sarılarını tek tek ekleyip çırpın. Karışımı süzerek başka bir kaba alın böylelikle kabuklardan ve varsa topaklar dan kurtulun. Milföy hamurları yumuşayınca hepsini üst üste koyup bastırın ve merdane yardımı ile tek ve büyük bir dikdörtgen şeklinde açın.  Açma esnasında hafifçe un serpebilirsiniz sonrasında fazla unu fırça yardımı ile mutlaka temizleyin.Dikdörtgenin uzun kenarından başlayarak sıkı şekilde hamuru rulo haline getirin ve 2 cm kalınlığında yaklaşık 20 parça kesin.Metal muffin kalıbını tereyağı ile yağlayın hamurları içerisine ortasında kenarlara doğru bastırarak yerleştirin. 

Hamurların ortalarına fazla boşluk kalmayacak şekilde yumurtalı kremadan doldurun ve 250 derecelik fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.Oda sıcaklığına gelen ılık turtalara  hafifçe tarçın serperek servis edebilirsiniz. 
AFİYET OLSUN


Kaynak  Burada
 

Daha Fazla Lezzet

TATLILAR 6529587826311112354

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item