KLASİK MANTI TARİFİ

MALZEMELER 1,5 su bardağı un 1/4 su bardağı su 1 adet yumurta Harcı için 300 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı t...

A+ A-






MALZEMELER

1,5 su bardağı un
1/4 su bardağı su
1 adet yumurta
Harcı için
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Mantıları haşlamak için
4 su bardağı su
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane, 1 su bardağı et suyu (mantının haşlama suyundan kullanabilirsiniz)
Üzeri için 
1 su bardağı yoğurt
Püf noktası
Unu azar azar kıvamına göre ilave edin. Piyasada satılan unların sertlik derecesi farklı olduğu için kıvamına gelmesi için eklemeniz gereken un miktarı değişebilir.

YAPILIŞI
Hamuru için Unu karıştırma kabına alın. Orta kısmını açıp yumurtayı ekleyin. Yumurtayı una yedirerek suyu azar azar ekleyin. Tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın.
Toparlanan hamuru mutfak tezgahına alın. Özleşene kadar, bastırarak yoğurun. Ardından üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
İç harcı için
Kuru soğanı rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ve soğanı bir kapta karıştırın.
Hazırladığınız hamuru iki bezeye ayırın. Hamurları, unlanmış mutfak tezgahında bir merdaneyle yuvarlak şeklinde açın.Hamuru iki parmak kalınlığında önce boyuna, sonra enine keserek küçük kareler elde edin. Aynı işlemi diğer hamur bezelerine de uygulayın.
Karelerin orta kısmına kıymalı harçtan yerleştirin. Uç kısımlarını karşılıklı olarak kapatıp orta noktada birleştirin.Suyu kaynatın bir miktar tuz atın mantıları kaynar suda 8- 10 dakika haşlayın. Haşlanan mantıları, kevgirle süzüp servis tabağına alın.
Sosu için
Tereyağı eritin. Biber salçasını katıp 2- 3 dakika kavurun. Naneyi ekleyip karıştırın. Mantıyı haşladığınız  su dan ekleyip sosun kıvamını açın.Servis tabağına aldığınız mantının üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve hazırladığınız sostan ekleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Yöresel yemekler 7658344984507147459

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item