LİMONLU KABAK

MALZEMELER 3-4 adet kabak  1 adet kuru soğan 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 kahve fincanı pirinç  ı çay bardağı su 1 adet...

A+ A-





MALZEMELER
3-4 adet kabak 
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı pirinç 
ı çay bardağı su
1 adet limon suyu

1 adet limon kabuğu rendesi
1 demet dereotu 
1 çay kaşığı karabiber
Tuz  
YAPILIŞI

 Kabakları yıkayın ve bir cm kalınlığında dik dörtgen olacak şekilde  doğrayın.  dere otlarını ayıklayın yıkayın ve ince kıyın .Küçük bir kaseye su ,zeytin yağı tuz  ve limon suyunu sıkın .Yayvan bir tencereye zeytin yağını koyup ısıtın kuru soğanları pembe olacak şekilde soteleyin. Kabakları üzerine yayın üzerine yıkanmış pirinçleri serpiştirin hazırlanan sulu karışımı tencereye dökün Ocağın en kısık ayarında,tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.Arada bir hiç karıştırmadan suyunu kontrol edin eğer kabaklar pişmemişse yarım çay bardağı sıcak su  daha ilave edin.Piştiğinden emin olunca üzerine rendelenmiş limon kabuklarını yayın bir iki dakika daha ocakta tutun ağzı kapalı olarak  Soğutun servisten önce kıyılmış dere otu ile servis yapın .
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 4329289601800860047

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item