İTALYAN PİDESİ FOCACCİA EKMEĞİ TARİFİ

       Focaccia, İtalya'nın müthiş lezzetleri arasında ne ekmek diyebiliriz ne pizza ne de kek. İç...

A+ A-
    



 






Focaccia, İtalya'nın müthiş lezzetleri arasında ne ekmek diyebiliriz ne pizza ne de kek. İçerisine konulan malzemelerle zenginleşen, zeytinyağlı ve mayalı hamurun karışımı olan bu İtalyan ekmeğinin tadını yapmadan bilemezsiniz. İster çay saatinde tuzlu niyetine tüketin, ister kahvaltıda zengin bir ekmek olarak.
Kaliteli bir zeytinyağı ve taze baharatlarla tadına doyulamayan, tepsiye yayılarak pişen, pişerken kokusu tüm evi saran bir lezzettir focaccia. Aşcı çırağı kursunda öğrendiğim bir lezzet sizlerde mutlaka deneyin derim. Belki favori tariflerinizin arasında yer alacaktır kim bilir .
MALZEMELER
3 buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
30 gram yaş maya veya 1 paket kuru maya
1 buçuk su bardağı + 1 yemek kaşığı su
1 buçuk yemek kaşığı zeytinyağı içi için
1 yemek kaşığı bal
2 dal taze kekik (küçük küçük bıçakla ufalanmış) veya
2 yemek kaşığı kuru kekik
2 dal taze biberiye (küçük küçük bıçakla ufalanmış)
1/2 su bardağı siyah zeytin (çekirdeği çıkarılıp dilimlenmiş)
1/2 su bardağı kurutulmuş domates (sertse biraz sıcak suda beklettikten sonra küp küp kesilmiş) 
1 yemek kaşığı anason (şart değil) arama için
6-7 dal ince yeşil soğanın sadece beyaz kısmı 
YAPILIŞI 
yoğurma kabında mayayı suyun bir kısmıyla kaşıkla karıştırarak eritin. Diğer bir tarafta bir kaba unu ve tuzu koyup elinizle karıştırın. Mayalı suyun içine kalan suyu, bal ve zeytin yağını ekleyip unu ilave yoğurmaya başlayın. Baharatlar, doğranmış zeytin ve kuru domatesleri de ekleyin ve yoğurmaya devam edin. (Ele yapışan cıvık bir hamur olacak, ekstra un sakın eklemeyin) Yağlı kağıt serilmiş 25 cm lik bir fırın kabına hamuuru ikiye ayırıp ayrı ayrı ister daha büyük bir kalıba koyup elinize iki yemek kaşığı zeytinyağı alın ve parmaklarınızla bastırarak hamuru tüm kalıba yayın. Üzerine biraz daha ekstra baharat serpiştirin ve üzerini streç filim veya bir örtüyle kapatıp en az 25 dakika oda sıcaklığında mayalanması için bekletin .
Bu sürenin sonunda hamuru tekrar hafif yağlayarak tekrar sırf parmaklarınızla yağı yedirerek küçük havuzcuklar oluşturun. (Ekmeğin en önemli özelliği bu şekli ve içindeki kaliteli malzemeleri) soğuk fırına koyun. Fırınınızı fanını 180 dereceye ayarlayın alt ve üzeri kızarana dek yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakın.
Fırından çıkar çıkmaz bir fırça yardımıyla ekmeğin üzerine mutlaka zeytinyağı sürün. Dilerseniz deniz tuzu serpiştirin benim yoktu öğütülmemiş kaya tuzu kullandım.Ekmekler ılınınca dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item