EV YAPIMI HAMBURGER EKMEĞİ VE KÖFTESİ

MALZEMELER Hamburger Ekmeği İçin 1,5 su bardağı ılık su 4 Yemek Kaşığı Yoğurt 1 Paket kuru may...

A+ A-














MALZEMELER
Hamburger Ekmeği İçin
1,5 su bardağı ılık su
4 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Paket kuru maya
4 Yemek kaşığı oda sıcaklığında tere yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
5 su bardağı un
Hamburger Köftesi için
1 kilo Dana döş
Etin % 10 kadar Et suyu
Tuz_Karabiber
Hamburger için Garnitürler için
15-20 Adet Cheddar peynir 
 Kornişon Turşu 
kıvırcık 
Fırın Patates
Tarhanaya bulanıp kızarmış patates
soslar 
Domates
Karamelize edilmiş soğan

YAPILIŞI 
Bir yoğurtma kabına su,yoğurt,şeker ve tuzu koyun ve karıştırın.Üzerine mayayı ilave edin ve çırpın.Oda sıcaklığında bekleyen tere yağını koyun ve yoğurun.Unu yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve üstünü kapatarak ılık yerde mayalandırın. Mayalanmış hamuru 15 eşit parçaya bölün ve hepsini avucunuzun içinde yuvarlayarak beze yapın. Yaptığınız bezeleri yağlı kağıt serilmiş fırın  tepsisine alın ve en az 30 dakika tepsi mayası için bekletin.
    Bu arada fırını 250 dereceye ayarlayın .Fırının tabanına ısıya dayanaklı bir kabın içine  içerisine  su koyun   BUHARLI OLMASINI İSTİYORUZ EKMEKLERİN DIŞI YUMUŞASIN DİYE ) Ekmeklerin üzerine bir fırça ile zeytin yağ sürüp susam serpin ve fırına verin.İlk 15 dakika geçtikten sonra fırının kapağını açıp ve elinizle ekmeklere biraz su püskürtün. Fırının kapağını kapatıp üzerileri kızarınca fırından alın.Hamburger ekmekler fırında pişerken bir taraftan da hamburger köftesini hazırlayabilirsiniz.(Köftesini akşamdan da hazırlayıp buzdolabında üstü kapalı bir kapta bekletin.)   Şimdi  kasaptan taze dana döş etini alıp evde veya kasabınızdan rica ederek zırhtan geçirin. Oldukça çok zırhlayın. Eti bir karıştırma kabına alıp üzerine tuz ,karabiber ve etin ağırlığı kadar et suyu ilave edip ve en az 30 dakika vurarak yoğurun .Yoğrulan kıymayı buzdolabında bekleterek dinlendirilmeli  Ertesi gün dinlenen kıymayı çıkarıp  büyük ama çok ince olmayacak biçimde köfteri şekiller verin .Orta kısımlarına parmağınız ile bastırın. ( Ortasına parmakla bastırma sebebi pişerken şişip şeklini kaybetmesini engellemek için)Tavanızı iyice ısıtın .Isınan tavaya ister biraz tereyağı sürün ister yağsız olarak pişirin. Köfteleri sıcak muhafaza edin .Hamburger ekmeğini tam ortadan ikiye kesin en altına bir parça kıvırcık istediğiniz sıralamayı yaparak köfte ve garnitürleri sırasıyla koyun en son tercih ettiğiniz sosları ekleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN.

Daha Fazla Lezzet

NEW 4484254290056026643

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    3 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item