PEKMEZLİ ARMUT TATLISI

Merhaba dostlar değerli takipçilerim yorum beğen yapmadan okuyup geçen sevgili misafirlerim Bugün bayramın iki...

A+ A-










Merhaba dostlar değerli takipçilerim yorum beğen yapmadan okuyup geçen sevgili misafirlerim Bugün bayramın ikinci günü Corona (covit19 ) salgının 76 ncı gününe geldik daha ne kadar devam edecek bilinmez ama bilinen gerçek bayramın tadı tuzu ,sohbeti ,heyecanı ve Bayram ziyaretlerinin de  olmadığı için tatlı hazırlamaya hiç keyfim yok.Ama adet yerini bulsun  ev halkının damağı tatlansın diye ayrıca hafif tatlıları sevenler için de pekmezli Armut tatlısı hazırladım....
MALZEMELER
3 adet büyük boy  Armut 
1 su bardağından iki parmak eksik pekmez 
1 su bardağından iki parmak eksik su
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
2 adet çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
1 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI
     Armutların saplarını koparmadan kabuklarını soyun. Alt kısmından dik durması için düz bir parça kesin. Alttan bıçak ve kaşık yardımıyla çekirdek kısımlarını oyarak çıkarın.
Armutların bir kaç yerine kürdan batırın. Tencereye dizin. Üzerine pekmez ve suyu dökün. İçine ikiye böldüğünüz çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyin ve  sonra pişirmeye başlayın.
Arada bir armutları çevire çevire yumuşayıncaya kadar  pişirin. Ocaktan indirin soğumaya bırakın. 

     Soğuyan armutları suyun içerisinden alın ve oyduğunuz kısma aldığı kadar ceviz doldurun. Tenceredeki suyu başka bir tencereye süzün. İçerisine nişastayı koyduktan sonra devamlı karıştırarak 3-5 dakika pişirin hafif koyulaşınca ocaktan alıp soğutun.
     Armutları servis tabağına alın, üzerine soğuyan sostan dökün,üzerini istediğiniz şekilde süsleyin yanında dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

TATLILAR 635274677538228327

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    2 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item