KÖPOĞLU MANCASI (TRAKYA YÖRESİNE AİT)

  Yine hikayesi olan güzel ve lezzetli bir meze tarifi ile Merhabalar.  Tüm parasını rakıya yatıran  Köpoğlu; evine döner, mangalını yakar...

A+ A-
 
Yine hikayesi olan güzel ve lezzetli bir meze tarifi ile Merhabalar.  Tüm parasını rakıya yatıran  Köpoğlu; evine döner, mangalını yakar, bahçesinden domates-patlıcan-biber koparır, mangalda sebzelerini közler. onlar pişerken bir de varsa bol sarımsaklı yoğurdunu yapar, közlenmiş sebzeleri karıştırıp üstüne yoğurdu döker. yoğurt yoksa sadece sarımsak ekler ve son parasını yatırdığı rakının yanına mancasını meze eder.
manca, latin dilinde "yemek" kelimesinden gelmektedir. köpoğlu ise, yemek alacak parasını bakkaldan rakı alarak tüketen kişi
MALZEMELER

2 adet orta boy patlıcan
250 gr sivribiber
3 adet domates
½ su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
3 diş sarımsak
15 dal maydanoz
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
YAPILIŞI

Patlıcanları ve sivri biberleri bir kaç yerinden delerek fırında veya ocak üstümde közleyin. Kabuklarını soyarak, alıp ezin veya küçük küçük doğrayın.(Orijinal tarif satır ile hepsini kıymaktır ben doğradım) Servis tabağına köpoğlu mancasını alın. Diğer tarafta tavaya sıvı yağ doğranmış kuru soğanları ve şeker koyup orta harlı ateşte soğanları karamelize edin .Üzerine kabuklarını soyup iri küpler halinde doğradığınız domatesleri ekleyip 5-6 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirin. Bu arada tuzunu ekleyin, domatesleri hafif pişirin. Ocaktan aldıktan sonra doğranmış patlıcanlar ekleyip karıştırın (Ben karıştırmadım ) ve servis tabağına alın. üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ,Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
 AFİYET OLSUN

 

Daha Fazla Lezzet

NEW 2798509846933420741

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item