AĞIZDA DAĞILAN HİRA TATLISI (TOKAT YÖRESİNE AİT)

Son dönemin en gözde tatlısı olarak karşımıza hira tatlısı çıkıyor. Hem pratik hem lezzetli şerbetli hamur tatlısı olan hira tatlısı tarifi ...

A+ A-




Son dönemin en gözde tatlısı olarak karşımıza hira tatlısı çıkıyor. Hem pratik hem lezzetli şerbetli hamur tatlısı olan hira tatlısı tarifi ve malzemeleriyle merak ediliyor. Tokat mutfağından günümüze gelen  hira tatlısının tarifini aşağıya bırakıyorum.

 
MALZEMELER
Yarım su bardağı yoğurt 
1 yumurta 
1 su bardağı irmik 
1,5 su bardağı un 
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
Bulamak  için
İrmik 
Şerbeti için  
2 su bardağı su 
2 su bardağı toz şeker 
 YAPILIŞI 
İlk olarak bir karıştırma kabına yoğur ,yumurta , vanilyayı, kabartma tozu ,irmiği ve unu ekleyin. Malzemeleri kabında iyice karıştırıp  yoğurun. Elinize yapışmayan hamurunuzu elde ettikten sonra hamurdan bir parça alarak avcunuz içinde yuvarlayarak  ayrı bir kaseye irmik dökün ve hazırladığınız topları irmik dolu kaseye atın. Hamurun her yerini irmiğe bulayın .Yağlı kağıt serili bir pişirme fırın kabına, hira tatlılarınızı dilediğiniz gibi diziniz. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 25 dakika kadar hira tatlısını pişiriniz. Hiralar pişerken şerbetini hazırlamak için için  suyu ve toz şekerini bir tencereye alarak şeker eriyene kadar karıştırıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon damlatın ve birkaç dakika daha kaynatarak soğumaya alın.  Pişen tatlılarınızı fırından çıkarın ılıması için bir kenarda bekletin. Tatlılarınız ılık iken soğuk şerbeti tatlıların üzerine yavaş yavaş dökün. Tatlılar şerbeti çektikten sonra ister  Hindistan cevizi ister dövülmüş fındık fıstık serpiştirin servis edin.
AFİYET OLSUN

 

Daha Fazla Lezzet

TATLILAR 9087665142583820128

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item