TAVUK KALAMAR

MALZEMELER 500 gram tavuk göğsü Kimyon,  köri , Pul biber,  Karabiber,  Tuz.    SOS İÇİN 1 tane yumurta, 5 yemek kaşığı un, 1 şiş...

A+ A-





MALZEMELER
500 gram tavuk göğsü
Kimyon, 
köri ,Pul biber, Karabiber, Tuz.   
SOS İÇİN
1 tane yumurta,
5 yemek kaşığı un,
1 şişe maden suyu,
1 çay kaşığı karbonat,
Tuz.
PANE İÇİN
1 su bardağı galeta unu.
KIZARTMAK İÇİN
Bol sıvı yağ
YAPILIŞI
Tavuk kalamar yapmak için öncelikle 1 bütün tavuk göğüs eti jülyen olacak şekilde doğranır ve derin bir kap içerisine alınır.
Üzerine baharatlar ile tuz ilave edilip karıştırılır ve yarım saat dinlendirilir.  Tavuk etleri dinlenirken sosu için gerekli olan malzemelerin tamamı bir kase içerisine koyulur ve iyice çırpılır.Hazırlanan sos, tavuk etlerinin üzerine dökülür ve güzelce karıştırılır. Soslanan tavuklar buzdolabına kaldırılır ve sosunu çekmesi için 1 saat bekletilir.Tavaya sıvı yağ koyulur ve ocağın üzerine alınarak ısıtılır. Tavuklar teker teker sostan çıkartılıp galeta ununa bulanır ve kızgın yağ içerisinde arkalı önlü çevrilerek kızartılır.Kızartılan tavuk kalamar havlu kağıt serili servis tabağına çıkartılır.Fazla yağları süzüldükten sonra, arzu edilen soslar eşliğinde sıcak olarak servis edilir. 
AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

Tavuk Yemek tarifleri 446594009337536307

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER 1 adet büyük boy kereviz2 adet sıkma portakal suyu4 yemek kaşığı Zeytinyağı* *1 yemek kaşığı silme hardal 2 adet Sarımsak4 y...
    18 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item