KABAK YATIRMA Enginara rakip bir lezzet

KABAK YATIRMA ENGİNARA RAKİP BİR LEZZET /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER 1 kilo kabak  1 çay ...

A+ A-
KABAK YATIRMA ENGİNARA RAKİP BİR LEZZET /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler

Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler




MALZEMELER
1 kilo kabak 
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç 
ı çay bardağı su
1 adet limon suyu
2 demet dereotu
10 adet taze soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz  
YAPILIŞI

 Kabakları yıkayın ve tepelerini kesin. Bir salatalık - havuç soyucu ile her bir kabağı kabuğunu soyar gibi  kabağın kendi boyunda incecik şeritler halinde sıyırın. Yeşil soğan ve dere otlarını ayıklayın yıkayın ve ince kıyın ikisini birleştirip karıştırın.Küçük bir kaseye su ,zeytin yağı tuz  ve limon suyunu sıkın   .Pirinçleri yıkayın yıkadığımız pirinçlere,biraz soğanlı karışım biraz da yağlı karışım ilave edip,karıştırın. Yayvan bir tenceresinin altına bir sıra kabakları yatırın,üzerine 2-3 yemek kaşığı limon sulu yağlı karışım,bir sıra da dere otlu soğan karışımından yayın.Bu işlemi 3 kez daha  tekrarlayın. 
Dördüncü  sırada kabakları dizip,üzerine soğanlı pirinç,onu üzerine de son kez  ,yağlı karışım ve son olarak da dere otlu karışım yerleştirin.Ocağın en kısık ayarında,tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.Arada bir hiç karıştırmadan suyunu kontrol edin eğer kabaklar pişmemişse yarım çay bardağı sıcak su  daha ilave edebilirsiniz.Soğuduktan sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN

Kaynak burada

Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 231622119350249456

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Bu kutunun tasarımı @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı işler nasıl buldunuz.
    2 gün önce
  • *GÜNÜMÜN MENÜSÜ* *1-Mantar çorbalı kremalı sebzeli Tavuk TARİF Burada* *2-Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarif Burada* *3 -Peynir dolgulu ...
    3 gün önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item