ÖVELEMEÇ ÇORBASI (ALANYA -ANTALYA YÖRESİNE) AİT

         MALZEMELER   5-6 Çorba kaşığı un 3 adet orta boy  domates 3  Çorba kaşığı domates salçası 3 Çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sı...

A+ A-


 


 


 




  
MALZEMELER

 5-6 Çorba kaşığı un
3 adet orta boy  domates
3  Çorba kaşığı domates salçası
3 Çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
6 bardak su (kemik suyu da kullanılabilir)
1 çorba kaşığı toz kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kuru nane  
6 diş Sarımsak Limon  
YAPILIŞI
Çorba yapılacak tencerede tereyağı eritilerek kızdırılır rendelenmiş domates eklenir. Domates kavrulduktan sonra salça ve toz kırmızı biber eklenerek bir süre daha kavrulur  et suyu ilave edilerek, kaynamaya bırakılır.
Diğer taraftan un geniş bir tabağa alınır üzerine el yordamıyla su serpilir. Su ile ıslatılan un ne çok ıslak ne kuru kıvamda olmalıdır. Çok kuru kaldı ise su serpme işlemi devam ederek hamur kıvamına gelmelidir.
Hamurlar ele alınıp avuç içinde iki el yardımıyla ovalanarak çok küçük (arpa şehriyeden biraz büyük) hamur parçalan elde edilir.
Un bitip istenilen hamurlar elde edildikten sonra elde edilen hamurlar kaynamakta olan çorba karışımına yavaş yavaş elle serpiştin İçrek ve sürekli karıştırarak eklenir.
Eğer çorba karıştırılmaz ise içine atılan hamurlarda topaklanmalar görülür. Çorba kaynayınca üzerine dövülmüş sarımsak ve limon  suyu ilave edilir, bir miktar daha kaynayıp çorbanın kıvamını aldıktan sonra tencerenin altı kapatılır ve isteğe bağlı olarak nane veya kaşar peyniri rendesi eklenebilir. Böylelikle çorba servise hazır hale gelir,  sıcak olarak servisi yapılabilir.

Not: Eğer çorba istenilen kıvamda değilse ve atılan hamurlardan kaynaklı bir koyuluk söz konusu ise, bir miktar sıcak kemik suyu veya sıcak su ilavesi yapılabilir.

Daha Fazla Lezzet

NEW 6910749605493747679

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • MALZEMELER 250 gr tavuk göğsü ( kuşbaşından küçük doğranmış) 3 adet bostan patlıcan 3 adet orta boy domates 6 adet yeşil biber 2 adet orta boy soğan...
    3 gün önce
  • 4 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item