MALATYA (UN) KURABİYESİ

       MALZEMELER  125 gram tereyağı (oda sıcaklığında 125 gram margarin ( "        "      ") 125 gram pudra şekeri (kesinlik...

A+ A-

 


 

  
MALZEMELER 
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında
125 gram margarin ( "        "      ")
125 gram pudra şekeri (kesinlikle pudra şekeri)
600  gram un 
Üzeri için 
ikiye ayrılmamış tam kayısı çekirdeği
 YAPILIŞI
Oda sıcaklığında bekleyen tereyağını tezgaha yayın ve elinizle bastırarak eritin. Üzerine margarini ekleyin ve aynı işleme devam edin. Yağları yoğurur gibi eritmeniz gerekmektedir.
İyice eridikten sonra pudra şekerini ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Sert hareketlerle bastırarak hamuru yoğurmalısınız.  Unu da üzerine ekleyin ve aynı şekilde yoğurmaya devam edin. Un ve pudra şekerini eleyerek ekleyebilirsiniz.  hamuru kıvam alana kadar iyice yoğurun. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Toparlanan hamurdan küçük parçalar kopararak elinizle yuvarlayın. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri fırın tepsisine dizin. Hepsinin üzerine bütün olan kayısı çekirdeklerini dizerek bastırın. 
fırını 180 dereceye  ayarlayın. 
Kurabiyeleri fırına sürün.  Ortalama olarak 20 dakika boyunca kurabiyeleri pişirin. Tabanı pembeleştiyse fırından çıkarabilirsiniz. Kurabiyelerin biraz soğumasını ve kıvamının oturmasını bekleyin. Soğuyan malatya kurabiyelerini sunum tabağına alıp servis yapın.

AFİYET OLSUN 

NOT  Kesinlikle pudra şekeri kullanmalısınız .Bir şey olmaz deyip toz şeker kullanmayın kurabiyeniz istediğiniz gibi olmaz.

Daha Fazla Lezzet

Tatlı kurabiye 743853286134164880

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    3 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item