CEVİZLİ ELMALI AYVA TATLISI

MALZEMELER  4 Adet Büyük boy Ayva  16 Yemek kaşığı Toz şeker  1/2 su bardağı su  1 adet kabuk Tarçın  5 adet Karanfil  5 adet hibiskus çiçeğ...

A+ A-






MALZEMELER 
4 Adet Büyük boy Ayva 
16 Yemek kaşığı Toz şeker 
1/2 su bardağı su 
1 adet kabuk Tarçın 
5 adet Karanfil 
5 adet hibiskus çiçeği (renk vermesi için) 
Elmalı İç için 
2 adet orta boy Elma 
Bir kahve fincanı dolusu kırık ceviz içi 
2 yemek kaşığı toz şeker 
1 yemek kaşığı Toz tarçın (İsteğe bağlı) 
Ayva çekirdekleri ve kabukları 
1/2 adet limon suyu

YAPILIŞI

Ayvalar iyice yıkanır ve kabukları soyulur kabukları tatlıyı yapacağınız yayvan tencerenin altına yaymak için bekleyen limonlu suya atın. . Ayvalar kararmaması için yarım limon sıkılmış olan suyun içerisine atılır. Ancak bu suda fazla bekletilirse tatlıda bir miktar ekşi tadı alınabilir. Ben hafif ekşiliği sevdiğim için bu yöntemi uyguluyorum. Ekşi olmasını istemiyorsanız suda fazla bekletmeden çabuk hareketlerle ayvaları soyun derim.
Ortadan ikiye ayrılarak
çekirdek yuvası kısmı bir miktar oyulur. Düz durabilmeleri için gerekirse alt tarafı kesilebilir. Çekirdekler pişirme esnasında kullanılmak üzere bir kapta biriktirilir. Ayva kabuklarını kıvam vermesi için pişireceğiniz yayvan tencerenin dibine yayılır .Limonlu sudan çıkardığınız ayvaları kabukların üzerine yerleştirin. ayvaların üzerine toz şeker serpiştirilir. Su ,karanfiller ,çubuk tarçın ve isteğe bağlı hibiskus çiçeği ve ayva çekirdekleri ilave edilerek kısık ateşte ağzı kapalı olarak ayvalar yumuşayıncaya kadar takriben yarım saat, ara ara ters düz yaparak kontrol edilerek pişirilir. Süre ayvaların büyüklüğüne ve ocağın hararetine göre değişecektir.
Ayvalar pişerken elmaları soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyip pişireceğiniz bir tavaya koyup ocağa alınır ,içine toz şeker ,toz tarçın ilave ederek elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. İndirmeden evvel içine ceviz parçaları ilave edilir bir iki dakika beraber pişirip ocaktan alınır. Bu arada tamamen yumuşamış ve pişmiş olan ayvaların çukur kısımlarına doldurup yaklaşık beş dakika daha beraber pişirilir ve ocaktan alın. Ocaktan indirilen ayvalar ılındıktan sonra servis tabağına alınır. Varsa tenceredeki fazla şerbeti ayvaların üzerine gezdirilir. Tamamen soğuyan Elmalı Ayva Tatlısını kaymak , dondurma veya krem şanti ile servis yapılır

AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

TATLILAR 1265302638283930722

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item