SALATALIK SOSLU HAMSİ TAVA

    MALZEMELER 1 kilo Hamsi 2 kase un veya mısır unu 2 çay kaşığı tuz 7-8 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tepeleme kırmızı toz biber 1 tatlı ka...

A+ A-

   






MALZEMELER
1 kilo Hamsi
2 kase un veya mısır unu
2 çay kaşığı tuz
7-8 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Sosu için
150 gram sert beyaz peynir veya çökelek
4 adet salatalık büyük boy
2 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
2-3 adet taze nane yaprağı veya dere otu
Peynirin tuzuna göre tuz-karabiber-Pul biber -sarımsak tozu
kızartmak için
Sıvı yağ
YAPILIŞI
Hamsileri temizledikten sonra (kafasını koparıp, içini boşaltın) iyice yıkayın ve genişçe çukur bir kaba koyun ve 7-8 diş ezilmiş sarımsak , pul ve toz biberlerle beraber tuzu ve 3 yemek kaşığı zeytin yağını ekleyin ve en az yarım saat bekletin Bekleme sonunda süzgece alın ve unlamak için bekletin.( Bol sarımsak ve baharatlanıp  kızarınca hem evdeki kokuyu % 80 azaltıyor hem de % de 100 lezzetinin ikiye katladığını göreceksiniz) Hamsileri, bir buzdolabı poşetine koyduğunuz buğday unu veya mısır ununa poşeti sallayarak bulayın. Tavaya az miktarda sıvı yağ koyarak altını yakın ve yağ kızdıktan sonra balıkları içerisine dizin.
Önlü arkalı pişirdiğiniz hamsileri kağıt bir peçetenin üzerine alarak yağlarını süzdürün. Sosu için 1 kaseye Beyaz peynir veya çökelek (ben beyaz peynir kullandım),mayonez, taze nane yaprağı, veya dere otu (ben dere otu kullandım) zeytin yağı, sarımsak tozu, tuz ve karabiberi mikserin içerisine alın. 2 adet salatalığın kabuğunu soyup parçalara bölerek mikserin içerisine ilave edip güzelce homojen bir kıvama gelene kadar mikserden geçirin. Diğer iki salatalığı istediğiniz kalınlığında doğrayın peynirli sosu çay kaşığıyla salatalıkların üzerine yerleştirin. Yağda kızartmış olduğunuz hamsileri diklemesine salatalıkların üzerine yerleştirip servis yapın.
AFİYET OLSUN
 NOT  Balıkların tazeliğin den eminseniz bu sosu süzme yoğurt ile de yapabilirsiniz çok güzel yakışıyor.

Daha Fazla Lezzet

NEW 1181901446683784261

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    4 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item