RÖŞTİLİ PİZZA DENEMEYE DEĞER

    İsviçre'nin en ünlü yemeklerinden biri olan RÖŞTİ çeşitli şekillerde servis yapabilirsiniz Örneğin benim yaptığım gibi piz...

A+ A-
 



 

İsviçre'nin en ünlü yemeklerinden biri olan RÖŞTİ çeşitli şekillerde servis yapabilirsiniz Örneğin benim yaptığım gibi pizza şeklinde de yapıp sabah kahvaltılar için bir alternatif olabilir. Hem çok lezzetli hem çok doyurucu hemde kolay.

MALZEMELER
2 adet orta büyüklükte rendelenmiş veya spagetti şeklinde doğranmış patates
100 gram rendelenmiş kaşar
1 kase küp doğranmış sucuk
2 adet yeşil biber 

2 diş küçük doğranmış sarımsak
1 adet kırmızı kapya  biber
1 adet büyük boy domates
1 kaşık tereyağ
4 yemek kaşığı Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
Tuz-Karabiber-Pul biber kekik
YAPILIŞI
     Öncelikle patatesleri soyup yıkayın ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin .Avucunuzla varsa hafifi suyunu sıkın. Orta boy bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun rendelenmiş patatesleri tavaya düzelterek ve hafif bastırarak eşit bir şekilde yayın üzerine hafif tuz ekip ocağın altını açıp en kısık ayarda tavanın kapağı kapalı olarak kızartın.
     Patatesler kızarırken üst harcını hazırlamak için başka bir tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun.Öncelikle küçük doğranmış biberleri çok öldürmeden hafif soteleyin arkasından küp küp doğranmış sucuklar la sarımsakları ekleyin iki üç dakika biberlerle çevirin .Sucuklar hafifi rengi dönünce 1 tatlı kaşığı salça ve domatesleri ilave edin.Domatesler suyunu çekene kadar pişirin.Tuz ve baharatlarını damak tadınızı göre ekip ocaktan alın.Kaşar peynirini rendeleyip hazırlayın.
     Bu arada patatesleri kontrol etmeyi de unutmayın altı kızaran patatesi uygun bir tabakla ters çevirin 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavanın her yerini tekrar yağlayın ve tavaya aktarın.Ocağın altı kısık da kalsın.Rendelenmiş kaşar peynirin  yarısını patatesin kızaran kısmının üstüne yayın çok kenarlara koymayın.Arkasından sucuklu sosu koyun onun üzerine tekrar kaşar ekleyip tavanın kapağını kapatın.Arada bir altını kontrol edin. Hafif kızarmaya başlayınca patatesin altını hafifi kaldırıp tere yağını koyun yağ eriyip altıda istenilen kıvamda kızarınca ocaktan alıp sunum tabağına alın.Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN

   

  

 

Daha Fazla Lezzet

Pizzalar 1463605764605825000

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item