FIRINDA KAZAN KEBABI TARİFİ

MALZEMELER 6 adet kemer patlıcan Köftesi için 300 gr orta yağlı kıyma 1 orta boy kuru soğan rendelenmiş 3 diş sarımsak ren...

A+ A-





MALZEMELER

6 adet kemer patlıcan
Köftesi için
300 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan rendelenmiş
3 diş sarımsak rendelenmiş
4 yemek kaşığı ekmek içi veya galeta unu
1 adet yumurta
Tuz,karabiber,kırmızı pul biber ,kimyon,
Sosu için
1/2 yemek Kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz isteğe bağlı baharat
Üzeri için
2 adet orta boy domates
2 veya sivri biber
2 adet kapya biber
4 diş doğranmış sarımsak
1 su bardağı su
Kızartmak için
1/2 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı sirke(fazla yağ çekmemesi için)
YAPILIŞI
     Patlıcanlar alaca dediğimiz gibi soyun bir parmak kalınlığında kesin yalnız patlıcanların sonuna kadar değil yarısında bırakılacak şekilde halka halka dilimleyin.(patlıcanları dibine kadar kesmemek için her iki tarafına bir bıçak koyun dibine kadar kesilmesini engellemiş olursunuz. )Patlıcanları dilimledikten sonra sirkeli tuzlu suda 15- 20 dakika. bekletin .(acı suyu çıksın diye tuzlu su patlıcanlar fazla yağ çekmemesi içinde sirkeli su).
Patlıcanlar beklerken çukur bir kaba köfte için verilmiş malzemeleri alıp güzelce yoğurun ve cevizden küçük köfteler yapın Köftelerin çok özenli olmasına gerek yok.Köftelerin üstünü kapatıp buzdolabında dinlendirin.
Tuzlu suda bekleyen patlıcanlar yıkayıp fazla suyu hafif sıkarak kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcanları kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın. Çevirirken dikkat edin dilimler kopmasın. Köfteleri buzdolabından çıkarın ve kızaran ve soğumuş patlıcan dilimlerinin arasına koyup hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine domates ve biber salçasını, 1 su bardağı suyla sulandırın tuz ve istediğiniz baharatlar ekleyip  patlıcanların üzerinden gezdirin. 
     Aralarına domates , biber dilimleri ve iri parçalar şeklinde doğranmış sarımsakları koyun. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.Daha sonra üzerini açıp, 15 dakika daha pişirip, üzerinin kızarmasını sağlayın.Tepsiden servis tabağına alırken yine dikkatlice alın ki, patlıcanlar dilimleri bölünmesin. Üzerine maydanoz serperek sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN


 

 

Daha Fazla Lezzet

NEW 3086690958758166723

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item