KÖZ PATLICAN KÖFTESİ

MALZEMELER 3 adet kemer patlıcan 1 adet yumurta 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri 2 çay bardağı un  8–10 sap maydanoz  2...

A+ A-

MALZEMELER
3 adet kemer patlıcan
1 adet yumurta
1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
2 çay bardağı un 
8–10 sap maydanoz 
2 diş ezilmiş sarımsak
Tuz-Karabiber-pul bi ber-kimyon 
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
      Patlıcanların bir kaç yerinden bıçakla delin ocakta ya da fırının ızgarasında közleyip soğumaya bırakın. (Ben közmatik ile ocak üstünde közledim.)
      Közlenen patlıcanları kolay soyabilmek için buzdolabı poşetinin içine koyup biraz bekletin.Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyun ve bıçakla  kıyın ve bir kaba alın içine ince doğranmış maydanoz ,un , yumurta,rendelenmiş kaşar peynir rendesi, dövülmüş sarımsak ile tuz ve baharatları damak tadınızı göre koyup iyice karıştırın ve hazırlanan harcın üzerini kapatarak derin dondurucuda  yaklaşık bir bir buçuk saat dinlendirin.  Galeta ununu geniş bir tabağa yayın .Dinlenen köfte harcını çıkarıp elinizle şekillendirin galeta ununa bulayıp bir kenarda hazır bekletin.
     Bu arada teflon tavaya yağı koyun ve kızdırın, hazırladığınız köfteleri pembeleşene kadar kızartın 
AFİYET OLSUN 






Daha Fazla Lezzet

NEW 2541553915847524168

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    3 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item