EV YAPIMI LAVAŞA SARILI BEYTİ SOSLU KEBAP

MALZEMELER 400 gr kıyma 1 adet soğan 4 diş sarımsak 1 dilim ufalanmış ekmek 1 adet yumurta Karabiber, Kırmızı pul biber, Tuz...

A+ A-







MALZEMELER

400 gr kıyma
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 dilim ufalanmış ekmek
1 adet yumurta
Karabiber, Kırmızı pul biber, Tuz, Kekik.
BEYTİ SOS
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı ketçap
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
YAPILIŞI
Önce soğanı rendeleyin.Bayat ekmeği kıymayı,yumurta ve baharatları ilave edip macun kıvamında olacak şekilde iyice yoğurun 10 -15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin..Fırın kabınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin. Dinlenen kıymaya ince uzun (tıpkı adana kebap gibi) elinizle şekillendirerek köfteler hazırlayın ve fırın tepsisine aralıklı dizin önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
Köfteler fırında kızarırken bir sos tenceresine su hariç sos için verilen malzemeleri koyun hepsini yaklaşık 3-5 dakika pişirin sonra suyunu koyun sos suyunu çekip ketçap kıvamına gelince ocaktan alın sıcak muhafaza edin veya servis sırasında tekrar ısıtın.
Lavaş ekmeğini yağsız bir tavada yada mikro dalga fırında ısıtın ister tek kat ister çift kat olarak tezgaha serin . Lavaşa köftelerden koyup sıkıca sarın servis yapacağımız tabağa verev şeklinde kesip dizin üzerine yeteri kadar beyti sosundan döküp yoğurt eşliğinde sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN


Daha Fazla Lezzet

NEW 4683123862995460763

Yorum Gönder

  1. Denemeliyim bu tarifi, eşim bayılır beytiye😍Elinize saglık, sevgiler😘💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zeynonun Mutfağı bence mutlaka denemelisiniz.Teşekkür ederim.Kocaman sevgiler

      Sil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER2 su bardağı haşlanmış nohut2 adet kuru soğan1 kırmızı kapya biber1 adet yeşil biber 2 domates120 ml zeytinyağı1 y...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item