AÇMA TARİFİ

MALZEMELER 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1.5 su tatlı kaşığı tuz  1/2 ...

A+ A-





MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1.5 su tatlı kaşığı tuz 
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta 
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için 
200 gram tere yağı veya margarin (Oda sıcaklığında)
Üzeri için
1 Yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı süt,
YAPILIŞI
su ,süt,tuz,yumurtayı yoğurma kabına alın,mayayı ekleyin ve karıştırın. Unu azar azr kontrollü ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.İyice yoğurduktan sonra hamurun üzerini kapatıp en az bir saat mayalandırın .Daha sonra hamuru  unladığınız tezgahın üzerine alın elinizle rulo yapın ve 10 eşit parçaya bölün.Böldüğünüz hamurları avucunuzun içinde ovarak beze yapın.Elinizle hafif açın ve oda sıcaklığındaki yağın yarısını bezelerin ortalarına koyarak hafif bastırarak. pay edin.Bu defa bezelerin dört bir tarafından yağın üzerine doğru katlayıp tekrar top haline getirip tezgah üstünde yaklaşık 15 dakika üstleri kapalı olarak bekletin.Mayası iyice gelmeye başlayan  hamurlara yağın geri kalan yarısın da pay edin ve tekrar üstleri örtülü bir 15 dakika daha tezgah üstünde bekletin.Sonra bezeleri rulo yapın ve kıvırarak burun yani  her iki ucunu ters yönlerde kıvırın.İki ucunu birleştirin hafifi yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.15 dakika daha tepsi mayası aldıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı sütün içine yumurta sarısını koyun çırpın ve üstüme sürün İsteğe bağlı çörek otu serpin 175 dereceli fırında alt ve üstleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.

Daha Fazla Lezzet

Poğaça 2979838779506568238

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    21 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item