PETEK KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER 125 gram. tereyağı veya oda ısında margarin 1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ...

A+ A-



MALZEMELER
125 gram. tereyağı veya oda ısında margarin

1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta 
1 çay kaşığı karbonat 
yarım paket vanilya
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un (Yaklaşık)

YAPILIŞI
Oda ısında yumuşamış  tereyağı ve pudra şekerini  karıştırma kaba alıp elinizle  birbirine yedirin. Sıvı yağı ekleyip  elinizle karıştırmaya devam edin. Sonra yumurtayı ekleyip şeker ve yağa iyice yedirin. 3 bardağa yakın un, vanilya ve karbonatı ekleyin. Ele yapışmayan sert olmayan bir hamur elde edene kadar  yoğurun.
    Streç filim kapatıp en az 15 dakika serin bir yerde dinlendirin. Eğer ortam  sıcaksa buzdolabında bekletebilirsiniz. Merdane ile hafif unlu tezgahta 1 cm açın. Slikon petek kalıbını koyup tek seferde hamurun içine girecek şekilde merdane ile üzerinden geçin. Kalıbı kaldırıp yuvarlak veya istediğiniz kurabiye kalıbı veya keskin bir bardak ağzı ile kesip tepsiye yerleştirin. 
   Tüm hamura şekil verip 165 C dereceli fırında hafif kızarana kadar  pişirin. Tepsiden alıp ılınmaya bırakın. Arzuya göre pudra şekeri serpip servis edin. 
AFİYET OLSUN





Daha Fazla Lezzet

Tatlı kurabiye 816569064920534720

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Bu kutunun tasarımı @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı işler nasıl buldunuz.
    23 saat önce
  • *GÜNÜMÜN MENÜSÜ* *1-Mantar çorbalı kremalı sebzeli Tavuk TARİF Burada* *2-Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarif Burada* *3 -Peynir dolgulu ...
    2 gün önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item