ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER 1 çay bardağı Arpa şehriyesi 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kase Baldo pirinç 1 kase sıcak...

A+ A-





MALZEMELER
1 çay bardağı Arpa şehriyesi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kase Baldo pirinç
1 kase sıcak su
1 adet kesme şeker
1-2 damla limon suyu 
tuz veya tuz otu
YAPILIŞI
Çukur bir kaba konulan pirinçlerin üzerini örtecek şekilde, 1 yemek kaşığı tuz ve  sıcak su koyun.En az 20 en fazla 30 .dak. bekletin.
Nişastası kaybolana kadar ancak ezmeden nazikçe yıkayıp süzün. Bir tencereye sıvı yağını koyup şehriyeler rengi dönene kadar  kavurun .sıcak suda beklemiş ve süzülmüş pirinçleri kavrulmuş şehriyelere ilave edin Pirinçler hafif rengi dönüp kristalleşince içine şeker ve limon suyunu koyun hep beraber şöyle bir çevirin .Daha önce kaynamış 2 kase suyu ve tuzu ilave ederek kaynayana kadar harlı yüksek ateşte pişirin.Suyu kaynayınca ocağın en kısık ayarına alıp tamamen suyunu çekip pirinçler tane tane olunca altını kapatın.Diğer bir sos tenceresinde tere yağı eritin.Pilavın zerine yayın şöyle bir alttan üste doğru karıştırın ağzına temiz bir örtü kapatarak en az 15 .dak.dinlenmesini  için bekleyin.Servis sırasında tekrar şöyle bir havalandırarak karıştırın ve servis edin.
AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

PİLAVLAR 8041169577925366784

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER 1 adet büyük boy kereviz2 adet sıkma portakal suyu4 yemek kaşığı Zeytinyağı* *1 yemek kaşığı silme hardal 2 adet Sarımsak4 y...
    3 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item