BALKABAKLI PASTA

   MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bardağı su 1 Kabar...

A+ A-
  




MALZEMELERİ

Keki için:

3 Yumurta

2 Kahve fincan şeker

3 Kahve fincanı un

1 Kahve fincanı sıvıyağ

1 Çay bardağı su

1 Kabartma tozu

Kek piştikten sonra 1 çay bardağı süt
Kaymağı için:

2 Kaşık un

2 Kaşık şeker

1 Kaşık tereyağı

3 Su bardağı süt

1 Vanilya

1 Paket krem şanti (Kaymak tadında)

 KABAK PÜRESİ İÇİN

Bir buçuk kilo bal kabağı

1 Su bardağı şeker

1 Kaşık nişasta

Nişastayı açmak için az su

YAPILIŞI

Öncelikle kekini yapalım: Yumurta ve şekeri bir kaba koyalım çırpalım.Diğer malzemeleri de ekleyip yağlanmış borcama dökelim. 170 Derecede pişirelim. Şimdi kaymak için tencereye yağı koyalım kokusu gelince unu koyalım çevirelim şimdi sütünü ekleyelim blendırla karıştıralım topakları gitmesi için şimdi şekerini ve vanilyayı ekleyelim koyu kıvamda pişti altını kapatalım. Soğuyunca toz krem şantiyi içine koyup çırpalım. Not:Kaymak kıvamında olacak:))) Kekimizi sütle ıslayalım üstüne kaymağı koyup yayalım ve dolaba koyalım.
Şimdi sıra üzerinin kabağında: Kabakları soyduk küp küp doğrayıp şekerini ilave edelim, biraz sulansın ocağa koyalım pişsin blendırdan geçirelim. nişastayı su ile açalım kabağa karıştırarak ekleyelim kıvamı alana dek kaynasın altını karıştıralım. Evet şimdi altını kapatalım soğusun.Not: Ben pürenin tadını diyet yaptım sizlere az gelirse şeker ilavesi yapabilirsiniz. Dolaptan tepsiyi çıkaralım kabağı üzerine yayalım ve tekrar dolaba koyalım. Biraz dursun istediğimiz zaman, istediğimiz şekilde kesip servis yapalım.

AFİYET OLSUN
Kaynak ve orijinal tarif bir-kase-lezzet. teşekkürler arkadaşıma

Daha Fazla Lezzet

Pastalar 3825588064829068703

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER * *4 Yumurta Büyük boy 1 Su bardağı toz şeker1 Su bardağı sıvı yağ1 Su bardağı süt1 su bardağı rendelenmiş havuç1 Vanilya ...
    6 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item