ISPANAKLI PİRİNÇ KROKET

    MALZEMELER 2 su bardağı pirinç 6 su bardağı su 300 gram ıspanak sade yaprakları 200 gr. Beyaz peynir 150 gram Kasar peynir rendesi 1 ...

A+ A-



 


 


MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
6 su bardağı su
300 gram ıspanak sade yaprakları
200 gr. Beyaz peynir
150 gram Kasar peynir rendesi
1 limon kabuğu rendesi
3 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
5-6 adet Taze soğanın sadece yeşil kısmı
3 adet orta boy yumurta
Tuz,-karabiber-Pul biber
Kroketleri bulamak için
Yumurta
Galeta unu
YAPILIŞI
Pirinçleri 6 su bardağı tuzlu suda haşlayıp (Ne çok diri ne çok lapa olmalı )süzün ve bol su ile çalkalayın süzülmesini sağlayın. Pirinçler süzülürken diğer tarafta ayıklanmış yıkanmış fazla suyu alınmış ıspanakları küçük doğrayın. Taze soğanların yeşil kısımlarını doğrayın dereotunu kıyın ve süzülen pirinçleri büyük bir karıştırma kabına alıp doğrananmış yeşillikleri ilave edin ve bir bir kaşık yardımı ile karıştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, limon kabuğu rendesi, yumurta, rendelenmiş sarımsak tuz ve baharatlarını ekleyip güzelce yoğurun. Harçtan parçalar alarak ara sıra elinizi ıslatarak uzun uzun silindir şeklinde köfteler yapın. Birbirine değmeyecek şekilde bir tepsiye dizip oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Başka bir kaba galeta ununu dökün. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın. Kroketleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Daha sonra kızgın sıvıyağda kızartın. Sosu için, yoğurt, kıyılmış nane, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp kroketle birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 3266058574577786334

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item