KÖRİ SOSLU SOSİS ( CURRYWURST)

    MALZEMELER  750 gram kadar sosis  2 yemek kaşığı sıvı yağ  1 küçük boy kuru soğan (rendelenmiş)   1 tatlı kaşığı hardal tohumu ya da to...

A+ A-

 


 




MALZEMELER 
750 gram kadar sosis
 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 küçük boy kuru soğan (rendelenmiş) 
 1 tatlı kaşığı hardal tohumu ya da tozu
1 tatlı kaşığı köri
1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
1/4 tatlı kaşığı muskat rendesi
1 çay bardağı ketçap

YAPILIŞI
Bir yemek kaşığı yağı orta boy bir sos tenceresinde ısıtın, soğan ve hardal tozu ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar 3-4 dakika kavurun. Köri, muskat ve karabiberi ekleyin ve kokuları çıkana kadar bir dakika daha kavurun. Ketçabı ekleyin, sosu hafifçe kaynatarak 5-6 dakika kadar çektirin. Sos yoğun kıvamlı ve lezzetli bir hale gelmelidir.
Bu sosun yanına ayrı bir tavada bir yemek kaşığı yağ ile bir parmak uzunluğunda dilimlenmiş sosislerinizi pişirin. (Bu arada sosu birkaç gün önce hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz, ancak servis edilirken mutlaka ısıtılmalıdır.) Sosisin yanı sıra kızarmış tavuk ile de çok yakışan bir sostur. İsteğe bağlı olarak biraz acı da ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN 

NOT Currywurst (Körili Sos) Currywurst Almanya’da geleneksel olarak pişmiş sosislerin üzerine bolca sos dökülmüş halde, üzerine tekrar biraz köri serpilerek ve kürdan batırılarak patates kızartması ile birlikte servis edilmektedir.

Daha Fazla Lezzet

NEW 3451659841787744529

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item