BAHARATLI SOĞUK TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

BAHARATLI SOĞUK TAVUK GÖĞSÜ/Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler    Merhaba  sevgili sadık takipçilerim...

A+ A-







 Merhaba  sevgili sadık takipçilerim bugün gülo anne mutfağında sevgili  resimlitarif sitesinin sahibi Nermin hanımın çok eski bir tarifi ve benimde notlarımın arasına sıkışmış,unutulmuş kalmış.Tarifleri karıştırırken gördüm evdeki malzemelerimi kontrol edip hemen yaptım.Nefis bir tarif daha arşivime eklendi.Teşekkürler Nermin Hanımcığım. Bende en kısa zamanda yapmanızı öneririm. salatalarınızı süsleyecek gibi füme et olarak veya Meze olarak,da tüketebileceğiz nefis ve kolay bir tarif.
  
MALZEMELER
1 adet tam tavuk göğsü (iki parça)
2 çorba kaşık hardal
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber 

1 çay kaşığı Tatlı kırmızı  toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
5-6 dal maydanoz
6-7 yaprak taze nane
1 çay kaşığı tuz 

1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı köri
2 yemek kaşığı zeytin yağı

YAPILIŞI

Tavuk göğüslerini yıkayın iki parçaya ayırın kağıt havluyla kurutun geniş bir kaba alın ve her birine  birer yemek kaşığı hardal ile her yerine sürün.Maydanozu ve taze naneyi incecik doğrayın. Küçük bir kase içine kekik, kuru ve taze nane, pul biber, karabiber maydanoz , tuzunu ve zeytin yağını  ilave edip karıştırın.Hardallı tavuklara sürerek  iyice yedirin. Elinizle yuvarlak olması için biraz şekil verin fırın kabına yerleştirin. Daha önce 180 derecede ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişirin .  Oda sıcaklığında İyice soğumasını sağlayın.Tamamen soğuyan tavukların üzerine streç filim geçirip 1 gece buzdolabında bekletin.1 gün beklettiğiniz tavukların ince ince dilimleyip servis tabağına alıp soğuk olarak servis yapın. 
AFİYET OLSUN

KAYNAK  BURADA Teşekkürler Nermin Hanımcığım.

Daha Fazla Lezzet

Tavuk Yemek tarifleri 3962234589775912248

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    3 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item