AVOKADOLU-HARDAL SOSLU SUCUKLU TACO

AVOKADOLU-HARDAL SOSLU SUCUKLU TACO /Farklı Tarifler ve Hepsi denenmiş nefis lezzetler   MALZEMELER    ates  2 yemek kaşığı kon...

A+ A-
AVOKADOLU-HARDAL SOSLU SUCUKLU TACO /Farklı Tarifler ve Hepsi denenmiş nefis lezzetler
Farklı Tarifler ve Hepsi denenmiş nefis lezzetler





 

MALZEMELER
  ates 
2 yemek kaşığı konserve mısır
3-4 yaprak marul veya aysberg
1 çay kaşığı tuz
AVOKADO SOS
2 adet avokado
1 adet kuru soğan
1 adet limon
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber  - 

Kekik 
HARDALLI SOS
1 Yemek Kaşığı Hardal
Yarım Yemek Kaşığı Şeker
3 Yemek Kaşığı Mayonez
1 Adet Limon Suyu
1 Tutam Tuz
1 Tutam Kırmızıbiber


YAPILIŞI 
  Marketlerden aldığınız küçük boy tortilla ekmeklerini alt ve üstlerini sıvı yağ ile hafif yağlayın. 190 derece ısıtılmış fırında ızgara telinin arasından geçirip baş aşağı asın.  istenilen çıtır kıvamına gelene kadar fırında kurutun Çıtır olan taco kabuklarını fırından çıkarıp soğumasını sağlayın. Taco kabukları soğurken soslarını hazırlamak için ,olgun avokadoların  boylamasına kesin avuç içinizle ters yöne çevirerek ayırın ortasındaki çekirdeği çıkarın atın. Bir çorba kaşığı yardımıyla avokadonun yumuşak kısımlarını bir salata kasesine çıkarıp bir çatal ya da mutfak robotu yardımıyla ezerek püre haline getirin. Küçük küçük doğranmış kuru soğanı ve verilen tüm malzemeleri ekleyerek karıştırıp sos kıvamına getirip kararmaması için üzerini kapatıp  kenara alın . Hardal sos için verilen tüm malzemeleri bir kaseye alıp karıştırıp onu da bir kenara alın.
Evet şimdi soslar hazır Taco  kabukları da hazır şimdi asıl iç dolgu malzemeyi hazırlamak için yeşil biber ve marulu güzelce yıkadıktan sonra doğrayın. Mantarları ve domatesleri ince ince dilimleyin. Jülyen  olarak dilimlenmiş sucukları 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ koyulmuş tavada domates ve mantarları beraber soteleyin. Pişmesine yakın kıyılmış marul, biber ve tuzu ekleyerek 1 dakika daha soteleyip ocaktan alın.
 Taco kabuklarından  bir tanesi alıp avokadolu dip sosu yeteri kadar koyun onun üzerine sucuklu iç dolgusu ve onun üzerine de hardal sosu ekleyerek servis tabağına alıp servis yapın.
AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

NEW 616740940895675768

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item