ELMA DOLMASI TARİFİ (OSMANLI MUTFAĞINDAN)

  ZEYTİN YAĞLI ELMA DOLMASI (OSMANLI MUTFAĞINDAN/Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER 10 adet...

A+ A-







MALZEMELER

10 adet yeşil elma
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 Çay bardağı zeytinyağı
2 orta boy soğan
İnce kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı nane
Tuz
2 kesme şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI
Öncelikle pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Soğanı yemeklik olarak ince kıyın, bir tavaya zeytin yağını koyup soğanları hafif pembeleşinceye kadar soteleyin çam fıstığını ekleyin, ardından pirinçleri,kesme şekeri ekleyip kavrulmaya devam edin. Tuz tarçın, yeni bahar ,kuş üzümü ekleyip , 1,5 bardak sıcak su koyup kısık ateşte 10 dakika pişirin. Hafif pişen harca nane,maydanoz içlerini oyduğunuz elmaların iç kısımlarını küçük doğrayıp pirinçli iç harca ilave edip karıştırıp. ocaktan alın.
Ekşi elma kırmızı yada yeşil fark etmez yıkayıp tepelerinden kapak olacak gibi yuvarlak kesin. Elmaların alt tarafını delmeyecek şekilde dikkatlice içini oyun.Ama çok fazla inceltmeyin pişerken yırtılıp dağılabilir.Oyduğunuz elmalar kararmaması için limonlu suda bekletin.
Oyduğunuz elmaların içini pirinç harcıyla doldurun kapaklarını kapatıp yayvan bir tencereye dizin üzerine limon kabuğu rendesini serpiştirin .Tencerenin dibine yarım bardak su koyun, çok kısık ateşte pişirin. Pişen elmaları soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis yapın .
AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

NEW 1479787113311351502

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • Bu kutunun tasarımı @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı işler nasıl buldunuz.
    1 gün önce
  • *GÜNÜMÜN MENÜSÜ* *1-Mantar çorbalı kremalı sebzeli Tavuk TARİF Burada* *2-Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarif Burada* *3 -Peynir dolgulu ...
    2 gün önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item