YANDIM ÇAVUŞ AYRANI

YANDIM ÇAVUŞ AYRANI/Farklı lezzet ve hepsi denenmiş nefis lezzetler GÜNAYDINLAR  hikayesi olan tarifleri yapmayı  ve paylaşmayı ...

A+ A-
Farklı lezzet ve hepsi denenmiş nefis lezzetler





GÜNAYDINLAR  hikayesi olan tarifleri yapmayı  ve paylaşmayı çok seviyorum nedense. Yaşanmışlıktan mı, duyguların dillendirilmesinden mi ,gerçek olduğundan mı ,bilmiyorum,Şimdi yandım çavuş ayranının 2 hikayesi vardır  rivayete göre biri savaştan çıkan askerler birliğe dönüp dinlenmeye başlar komutanlarından biri çavuşuna ayran yapmasını söyler çavuş da ayranı yapar ve içerisine biber koyar ve bütün askerlere komutanına dağıtır içen herkes yandım çavuş diye bağırmaya başlar ve hikayesi böyle oluşur bir diğer anlatıma göre de....Askerler savaş ve kuşatma esnasında bir köyü almaya gitmişler ve başarıyla köyü almışlardır biraz dinlenmek için bir  ağacın gölgesine otururlar komutanları emir erine çavuşuna Yandım çavuş ayran getir der çavuş da yakındaki bir evde camız sütünden yapılan yoğurtlarla ayran yapılmaktadır o ayranı alır ve komutanına götürür adı yandım çavuş ayran getir olarak kalır....Bu lezzeti acı sevenler az da olsa acıyla arası olanlar mutlaka çok seveceklerdir.Küçük bir tavsiye ikram edildiğinde acı  olduğunu hatırlatma da fayda var.....Gelelim şimdi tarifimize .

MALZEMELER
2 su bardağı süzme yoğurt
3 adet Arnavut Biberi
2 adet  Kırmızı Şili Biberi
Tuz
YAPILIŞI
Süzme yoğurda su ve tuz ilave ederek ayran kıvamına gelene kadar sulandırın .Arnavut ve şili biberlerini önce boyuna 2 ye sonra 4 e bölün ve ayranın içine atın mutlaka 1 gece buzdolabında bekletin.Ertesi gün süzüp servis yapın.
AFİYET OLSUN. 

Daha Fazla Lezzet

NEW 8840357084285259549

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • MALZEMELER 300 gr kıyma, 4 adet patlıcan, 1 adet soğan, 3-4 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı salça, Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, Kırmızı ...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item