FAVA ( KURU İÇ BAKLA)

 FAVA ( KURU İÇ BAKLA) /Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler MALZEMELER 2 su bardağı kuru bakla 1 Büyük boy ...

A+ A-

  Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler





MALZEMELER
2 su bardağı kuru bakla
1 Büyük boy kuru soğan
2 Adet kesme şeker
Yarım limon suyu (arttırılabilir)
1 kahve fincanı Zeytinyağı  

3,5 -4 su bardağı su
1 Adet kırmızı kuru soğan
Yarım demet dereotu
tuz
YAPILIŞI
Baklayı ayıklayıp,yıkayıp , akşamdan ıslatın, soğanları yemeklik doğrayın ve pişireceğiz tencereye  zeytin yağını koyup  hafif  pembeleşinceye kadar soteleyin.Sonra baklaları ilave edin.üzerine yarım limon suyu,tuz kesme şekeri ve 3,5 su bardağı sıcak suyu ilave ederek kısık ateşte kontrollü pişirin,suyu az delirse  azar azar yumuşayana kadar su ilave edin. 
Bakla yumuşadığında ,çok suyu kalmamalı ama susuz da olmamalı. Blenderdan geçirip,pürüzsüz hale getirin.Kıvamı patates püresinden biraz koyu olmasına özen gösterin .Favayı dökeceğiniz kalıbı suyla ıslatın .favayı içine döküp,kaşıkla bastırarak,üzerini düzleştirin. Oda sıcaklığına gelince  buz dolabında soğumaya bırakın   soğuyan favayı dolaptan çıkarın ve ters çevirerek kalıptan çıkarın ve dilimleyin.Üzerine zeytinyağı dökün, dereotu ve kırmızı soğanla beraber servis yapın.
AFİYET OLSUN 

Daha Fazla Lezzet

NEW 6197623194454455557

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item