ÇÖKERTMEZ KEBAP

Bugün güloannemutfakta çökertmez kebap var, evet doğru okudunuz çökertme  kebap değil.bu tamamen benim doğaçlamam çökertme keb...

A+ A-

Farklı Tarifler ve Hepsi Denenmiş Nefis Lezzetler.


Bugün güloannemutfakta çökertmez kebap var, evet doğru okudunuz çökertme  kebap değil.bu tamamen benim doğaçlamam çökertme kebaptan çok az bir farkı olduğu için  orijinal tarif ve adından çok uzaklaştırmak istemedim..Biliyorsunuz  çökertme kebapta  bazlama ekmek yoktur. 
MALZEMELER
500 gr. Dana Kontrfile
6-7 Orta Boy Patates
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salcası
1 soğan
tuz,karabiber,kekik
1.5 su bardağı sıcak su
500 gr Süzme Yoğurt veya katı yoğurt
6 Diş Sarımsak
100 gr Tereyağı
4-5 adet en küçük boy bazlama ekmek
Tuz 

ETLERİN MARİNESİ İÇİN
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı soda
2 diş rendelenmiş sarımsak
 1 çay kaşığı karabiber
 2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
2 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz  
YAPILIŞI
Öncelikle  Etlerinizi jülyen şeklinde doğrayıp,marine sosuna yatırıp ve en az 8 saat  marine edin 
Marine olan etlerinizi iyice süzün,Tereyağını ve zeytinyağı yayvan bir tencereye koyun,iyice ısınınca içine etleri ekleyin ve suyunu vermesine izin vermeden yüksek ısıda kavurun.Kavrulan etlerinize ince doğranmış soğanı ekleyin ve tekrar iyice kavurun.Daha sonrada salçalarını ve baharatlarını ekleyip,tekrar karıştırın.5 dakika böylece pişsinler,sonrada 1,5 bardak sıcak suyunuzu ekleyip,etlerinizi kısık ateşte , iyice pişmeye bırakın.Etleriniz pişince ve suyunu çekip yağına tekrar bırakınca ,ocağı kapatın.(1,5 bardak sıcak su genelde yetiyor,ama etinizin pişmişliğine göre biraz daha ekleyebilirsiniz.)Etleriniz servis için hazır.
Kibrit çöpü büyüklüğünde doğradığınız patatesleri sudan çıkartın ,iyice süzün ve kağıt havlunun arasında iyice kurulayın sonrada bol sıvı yağda çıtır olarak kızartın.
 Bazlamaları küçük küçük lokmalık şekilde doğrayın. yumuşak olmasını isterseniz doğru  servis tabağının altına  yerleştirin yada fırında hafif kurutun.Sarımsakları dövün. ve süzme yoğurt ile karıştırın.  Servis tabağındaki bazlamaların üzerine kızarmış patatesleri yayın. Üzerine süzme yoğurdu dökün. Üzerine etleri  koyup hiç vakit geçirmeden sıcak sıcak servis yapın.Bu nefis yemeğin biraz nazı var.Mümkün olduğu kadar çabuk servis yapılmalı,yoksa patatesler yumuşar et soğur ve sertleşir ve tüm özelliği  ve lezzeti kaçar.
AFİYET OLSUN 
NOT  Çökertme veya Bodrum kebapta   yukarıda yazdığım gibi bazlama ekmeği yoktur.Patates,Yoğurt ve et üçlüsünden oluşur.

Daha Fazla Lezzet

NEW 7674797794323558616

Yorum Gönder

  1. çökertme kebabını bende denedim çok lezzetli, sizinki de çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Gülom ellerine sağlık vallahi. Eşimde bu cumartesi benzer bir yemek yaptı bize sürpriz
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Bazlama ekmeği ile de nefis olmuştur. İsmi değil lezzeti önemli. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Hızına yetişemiyorum Gülten Ablacım :) Maşallah birbirinden güzel lezzetler hazırlıyorsun... Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar benimde çok sevdiğim evde sık sık yaptığım bir yemektir. en son bayramda yapmıştım İstanbula gidine annemde pişirdim.Sizinkide çok hoş gözüküyor.Ben uzun zaman ara verdim ama artık döndüm bir daha bukadarda ara vermem umarım...gerci bloglar kapatılacak diyorlar bakalım...bende beklerim çok fotoğraflı bir kayıt oldu...sevgiler.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER1adet baget ekmeği4 diş sarımsak5 yemek kaşığı zeytinyağı1 dal biberiye1/2 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabib...
    2 hafta önce
  • 3 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item