MÜTEBBEL TAHİNLİ KÖZ PATLICAN SALATASI

  Tadına bakan bir daha yemek istiyor! Orta Doğu mutfağına ait tahinli közlenmiş patlıcan salatasıdır. Hatay bölgesinde tahinli patlıcan ezm...

A+ A-








 

Tadına bakan bir daha yemek istiyor! Orta Doğu mutfağına ait tahinli közlenmiş patlıcan salatasıdır. Hatay bölgesinde tahinli patlıcan ezmesi olarak bilinir. .Mutlaka denenmesi gereken Orta Doğunun en özel ve eşsiz lezzetlerinden mezesi (salatası) olan Mütebbel özellikle et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.


MALZEMELER
3 adet patlıcan (közlenmiş kabukları soyulmuş)
1 limonun suyu
3 diş sarımsaki
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
kimyon karabiber
isteğe bağlı pul biber
Üzeri için:

Kırmızı biber
küçük küçük doğranmış domates
kıyılmış maydanoz


YAPILIŞI
Bıçak yardımıyla delikler açtığınız patlıcanları ocak üzerinde ara ara çevirerek közleyin. Bu işlemi fırında da yapabilirsiniz.
Közlenen patlıcanları bir buzdolabı poşetine koyun biraz bekletin. Soğuyan patlıcanların kabuklarını dikkatlice soyun. Patlıcanları doğrama tahtasının üzerine alın ve çok küçük olacak şekilde ezerek doğrayın. Havanda dövülmüş sarımsakları patlıcanlara ekleyin. Limon suyu, tahin, zeytinyağı ve tuzla lezzetlendirip homojen kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Hazır olan mütebbel mezesini bir servis tabağına alın. Dilerseniz yapmış olduğunuz mütebbelin üzerine ceviz parçaları, nar taneleriyle ve Tercihen üzerini kırmızı biber küçük doğranmış domates ve ince kıyılmış maydanoz serpip en üstüne sızma zeytin yağını gezdirip servis yapın.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Salatalar 4739029335052853201

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER2 su bardağı haşlanmış nohut2 adet kuru soğan1 kırmızı kapya biber1 adet yeşil biber 2 domates120 ml zeytinyağı1 y...
    5 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item