TİRAMİSU PASTA

Malzemeler: Kreması: 3 su bardağı süt 1 yumurta 3 çorba kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya Şurubu: 1 su bardağ...

A+ A-



Malzemeler:
Kreması:
3 su bardağı süt
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Şurubu:
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bazı için 200 gr kedi dili bisküvi (eğer bulamazsanız hazır çikolatalı kekleri de kullanabilirsiniz, alt parçayı şurupla ıslatıp kremayı ekleyip üst parçayı kapatıp tekrar krema sürüp, üzerine kakao serpebilirsiniz)
Üzerini süslemek için de 2 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanması:
Vanilya dışındaki tüm malzemeleri orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından vanilyayı da ekleyerek mikserle çırparak homojen bir krema elde edin. Kedi dili bisküvilerini kullanmak istediğiniz kalıbınıza dizin,Kedi Dillerini sıcak su, kahve ve şeker ile hazırlamış olduğunuz şurup ile ıslatın. Bisküvilerin üzerini kapatacak kadar kremayı üzerilerine dökerek bıçak yardımı ile  sıvayın, ardından ikinci kat bisküvilerinizi dizin ve aynı işlemleri; şurupla ıslatma ve krema  ile sıvamayı, uygulayın. Üzerine 2 tatlı kaşığı kakaoyu bir süzgeç yardımı ile yavaşça eleyin. Bir süre dolapta beklettikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN


Daha Fazla Lezzet

Pastalar 8969896889607448367

Yorum Gönder

  1. nefis bir pasta olmuş gülten abla .ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Gültenciğim pastadan bir dilim yedim eline sağlık en hafaif pasta bence buuu. haftanız çoook güzel geçsin esenkalın..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    1 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item