YUMURTALI MANTAR OGRATEN

Bugün güloannemutfağında Et yemeklerinin,ızgaraların  hatta sebze  yemeklerinin yanında  da ikram edebileceğiniz  yine farkl...

A+ A-





Bugün güloannemutfağında Et yemeklerinin,ızgaraların  hatta sebze  yemeklerinin yanında  da ikram edebileceğiniz yine farklı , harika mantarlı bir yemeğimiz var.
MALZEMELER
100 gr mantar
2 çorba kşğ yağ
4 yumurta
1/2 çay bar.sirke
SOS İÇİN
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 su bardağı süt
1 yemek kşğ un
25 gr tereyağı
Tuz-Karabiber-Pul biber
üstü için ekmek içi
HAZIRLANIŞI
Mantarları yıkayıp ince ince kıyın .Yağda kızartıp tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.  Fırına dayanaklı bir kaba alın. Sirkeli kaynar suya Yumurtaları kırıp haşlandıktan sonra bir kevgirle alıp mantarların üzerine koyun.Sosu için ayrı bir kapta önce yağı eritin,içine unu atıp kavurduktan sonra sütü boşaltıp karıştırmaya devam edin.Koyulaşınca içine  tuz,pul biberi ve peynirin çokça bölümünü ilave edip bir kere daha karıştırıp ateşten alın.Yumurtaların üzerine bu sosu döküp arta kalan peyniri ve ekmek içini sosun üstüne ufalayıp üstü kızarıncaya kadar fırında tutun.
AFİYET OLSUN


Daha Fazla Lezzet

Sebze yemekleri 2054378125637363157

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item