İŞKEMBE ÇORBASI

 Bugün  Güloannemutfakta da Arnavut topraklarından doğan.Osmanlı ve Türk mutfağında yerini alan lezzetini koruyan,pek çoğumuzun...

A+ A-




 Bugün  Güloannemutfakta da Arnavut topraklarından doğan.Osmanlı ve Türk mutfağında yerini alan lezzetini koruyan,pek çoğumuzun   çok sevdiği bir çorbamız var.

MALZEMELER
1 kilo Dana işkembe (  Temizlenmiş olarak aldım) 
1 kahve fincanı sirke 
8 diş Sarımsak
10 su  bardağı su
100 gram  margarin
 Kırmızı pul biber
1 fincan Un

Tuz
TERBİYESİ İÇİN
2 yumurta sarısı
1 limon suyu
YAPILIŞI

İşkembeler çok temiz bir şekilde yıkanır. El büyüklüğünde parçalar kesilip tencerenin içine konur üstünü geçecek şekilde su koyup bir taşım kaynatıp o suyu döküp süzün ( Tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatın kokusu eve yayılmaması için).İşkembeleri tekrar tencereye koyup, tekrar on bardak kadar su koyarak pişmeye bırakılır. Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükler kaşıkla alınır. 2 diş sarımsak kaynama suyuna ilave edilir. Pişen işkembeler sudan çıkarılır. Soğuyunca bir satır ya da bıçak yardımıyla kıyılır. Tekrar suyunun içine atılır. Ateşe konur. 1 kahve fincanı un suyla ezilerek kaynayan çorbaya akıtılır. Tuz konur. Söndürülür.

Terbiyesi için bir yumurta sarısını çırpılır  limon suyu ve çorbanın suyu yavaş yavaş eklenerek çorbaya aktarılarak   karıştırılır.
     Kırmızı biber yağda hafif çevrilir. Kaselere konan çorbaların üzerine azar azar dökülür. Az tuzla dövülmüş 6 diş sarımsak sirkeyle karıştırılır. İsteğe göre servis yapılır. işkembe çorbası tarifi hazır. 
AFİYET OLSUN

NOT= işkembeleri ilk siz temizleyecekseniz pisliğini boşaltın akarsuyun altında iyice yıkayın  bolca karbonat  ve tuz döküp ovalayın en az 2-3 saat bekleyin sona üzerine kaynar su dökün,1-2 dk bekleyin bol suyla yıkayın,en son sirkeli suda 3-5dk bekleyip yıkayın,çok kolayca kar gibi bembeyaz tertemiz olur.



Daha Fazla Lezzet

NEW 3710707073363714939

Yorum Gönder

  1. en son ne zaman yemsitim hatirlamiyorum.. severim aslinda...
    sizlere afiyet olsun!

    YanıtlaSil

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • - . - Kesinlikle ama kesinlikle deneyip tatmanız gereken bir lezzet. sofralarında aranan lezzetleriniz haline gelecek - - MAL...
    1 gün önce
  • 5 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item