PIRASALI NEFİS RULO BÖREK YAPMAYAN KALMASIN

      MALZEMELER 3 adet Böreklik yufka  İÇ HARCI  1 kilo orta incelikte pırasa  2 adet orta kalınlığında havuç  Tuz- pul biber -karabiber...

A+ A-

 
 
 



MALZEMELER

3 adet Böreklik yufka 
İÇ HARCI 
1 kilo orta incelikte pırasa 
2 adet orta kalınlığında havuç 
Tuz- pul biber -karabiber 
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 
100 gram peynir beyaz peynir
SOSU İÇİN 
2 adet yumurta 
1 şişe maden suyu 
Yarım su bardağı süt (200 ml) 
Yarım su bardağı yoğurt (200 ml) 
Yarım su bardağı sıvı yağ (200 ml) 
ÜZERİ İÇİN 
Kalan sos
Çörekotu veya Susam

YAPILIŞI

Öncelikle  iç harcını hazırlamak için Havuçların ,kabukları soyulur , yıkanır ve rendenin iri tarafıyla rendelenir. Pırasa ayıklanır yıkanır ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ koyulur. Havuç ve pırasa ilave edilir. Sebzeler yumuşayıncaya kadar sotelenir tuz ve baharatlar ilave edilir 1-2 karıştırdıktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine  peynir ilave edilir ve karıştırılır, böreğin sosunu hazırlamak üzere bir kenarda bekletilir. Sosu için tüm malzemeleri geniş bir kaba alınarak çırpılır. Yufkalardan bir tanesi düz bir zemine serilir her yerine sos dökülüp  yumurta sürme fırçasıyla her yerine yayılır.. İkinci yufka serilir yine sostan dökülür. Üçüncü yufka serildikten sonra yine sos dökülür. Yufkanın dört kenarı da hafif katlanarak kare şekline getirilir. İç harcının tamamı dökülür ve eşit bir şekilde her tarafına  yayılır. Yufkanın bir kenarından başlayarak düzgün bir şekilde rulo yapılır. Yapılan rulo ortadan ikiye bölünerek tepsiye alınır ve kolay dilimlenmesi ve sosunu içine iyice çekmesi için buzdolabında 2-3 saat bekletilir. Daha sonra buzdolabından çıkartılarak iki parmak genişliğinde dilimlenir. Kesilen kısım yukarı ve tepsinin tabanına gelecek şekilde Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerlerine kalan sosun tamamı gezdirilir. Üzerine çörekotu veya Susam ekleyin. Önceden ısıtılmış 180°-200  fırında alt üst  kızarana kadar pişirilir.  

AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 6968473369515876303

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item