FIRINDA SEBZELİ PATATESLİ KÖFTE (KÖFTE İÇİ İ FARKLI )

  MALZEMELER Köftesi için 600 gram dana kıyma 1 kuru soğanın yarısı Bir tutam maydanoz 3 yemek kaşığı galete unu Bir adet yumurtanın akı 2 ...

A+ A-

 




MALZEMELER

Köftesi için
600 gram dana kıyma
1 kuru soğanın yarısı
Bir tutam maydanoz
3 yemek kaşığı galete unu
Bir adet yumurtanın akı
2 diş sarımsak
1 adet kapya (kırmızı)biber
damak tadınıza göre
tuz- karabiber -kimyon pul biber
5-6 adet orta boy patates
Sosu için
2 adet domates
Bir yemek kaşığı domates salçası
3 adet yeşil biber
Bir adet kapya biber
Yarım kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım fincandan az sıv
2 su bardağı su
Üzeri için
2 domates
5 yeşil biber

YAPILIŞI
Köfteyi hazırlamak için rondoya yarım kuru soğan, sarımsak ,kapya biber, yeşil biber, maydanoz ve damak tadınıza göre baharatları ekleyip hepsini birlikte çekin. bütün malzemeler ile birlikte yumurta akını  ve galeta ununu  Kıymaya ilave edip iyice yoğurun. Cevizden büyük parçalar koparıp köfte şekli verin. Patatesleri halka şeklinde doğrayın su dolu bir kabın içinde bekletin. Uygun bir Tavada 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın, önce doğranmış ve kurulanmış patatesleri arkasından Köfteleri çevirerek hafifçe pişirin. (Çok fazla pişmesine gerek yok  1-2 dk kadar  Köftenin asıl lezzetini vermek için köfteleri kızarttığınız ve arta kalan yağa (yağ az kalmışsa bir iki yemek kaşığı zeytin yağı ekleyebilirsiniz)   kuru soğanı yemeklik doğrayıp soteleyin ardından kırmızı ve yeşil biberleri ilave edip çok öldürmeden hafif diri kalacak şekilde kızartın bu aşamada ince ince kıyılmış sarımsakları ekleyip kokusu çıkınca salçayı ilave edip bir iki dakika soteleyin. Önce bir su bardağı soğuk su ilave edip karıştırın ardından bir su bardağı sıcak su ilave edip bir iki taşım kaynatın ve ocaktan alın.
Uygun bir fırın kabına bir köfte bir patates şeklinde yerleştirin. Köfte patateslerin üzerine pişirilen biberli domatesli sosu dökün domates ve biberlerle süsleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dak pişirin. Sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN


Daha Fazla Lezzet

NEW 5292605244034913811

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER 1 adet büyük boy kereviz2 adet sıkma portakal suyu4 yemek kaşığı Zeytinyağı* *1 yemek kaşığı silme hardal 2 adet Sarımsak4 y...
    4 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item