HATAY USULÜ TEPSİ KEBABI

    MALZEMELER 500 gram orta yağlı kıyma 2 adet yeşil sivri biber 1 adet büyük boy kapya biber 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1/2 demet ma...

A+ A-

 

 





MALZEMELER
500 gram orta yağlı kıyma
2 adet yeşil sivri biber
1 adet büyük boy kapya biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber, kırmızı toz biber ,
tuz, karabiber
Tepsiyi yağlamak için
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tepsi kebabının üzeri için:
2 adet domates(elma dilimi)
1 tatlı kaşığı salça
4 adet sivri biber
 YAPILIŞI

Tepsi kebabı tarifi:
 Öncelikle sarımsakları, maydanozları, kuru soğanı ve biberleri büyük parçalara bölerek rondoda çekin, çektiğiniz sebzeleri geniş bir leğene veya fırın tepsisine alın. 
Üzerine baharatları  ve  Kıymayı ilave edip  bütün malzemeyi iyice yoğurun. İyiyice yoğurduğunuzdan emin olduktan sonra 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı salça ile fırın tepsinizi yağlayın  .Yoğurduğunuz kıymalı karışımı tepsiye yayın ve elinizle düzeltin. (Dikkat etmemiz gereken nokta, kıymayı tepsinin kenarlarına değecek şekilde kaldırın ki kıyma piştikten sonra küçülünce kenarları açık kalmasın) Domates ve biberleri istediğiniz şekilde kıymanın üzerine dizin. Sosu için 1 tatlı kaşığı salçaya 1 çay bardağı sıcak su ekleyip karıştırın ve sebzelerin üzerine  gelmeyecek şekilde kıymanın üzerine dökün.. Önceden ısıtılmış  180°C fırında  pişirin. Fırından çıkardığınız sini kebabının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

NEW 8683794589970741969

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item