TAHİNLİ UN HELVASI BU HELVA BİR EFSANE

        MALZEMELER  100 gram tere yağ 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 çay bardağı  tahin  Şerbet için   1.5 su bardağı şeker 1.5 su...

A+ A-

 

 
 
 

MALZEMELER 
100 gram tere yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 çay bardağı  tahin 
Şerbet için  
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su

YAPILIŞI
Öncelikle şeker, ve suyu tencereye koyup kaynamaya bırakın. 3-4 dakika kaynayan şerbetin altını kapatın. Yapışmaz tavaya tereyağı ve zeytin yağını koyun. Tereyağı eriyince unu ilave edin. Tahta kaşıkla durmaksızın karıştırarak unun rengi dönene kadar kavurun. Şerbeti döküp, topaklanmaması için hızla karıştırın. Kısa sürede toparlanan helvayı 4-5 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin. Ocaktan aldığınız helvaya  tahini ekleyip karıştırın takrar ocağa alıp iki üç dakika daha karıştırarak ocakta tutun. İçine tahini tamamen çekip özleşen helvayı alın bir kenarda demlenmesini sağlayın. Hafif ılınınca ister kaşıkla, ister kurabiye kalıplarıyla şekil verin. kalıpla şekil vermek için, helvadan irice bir parça alıp  Kalıba koyup üzerine bastırın. Dikkatlice kalıptan çıkardığınız helvayı servis tabağına dizin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN

Kaynak BURADA

Daha Fazla Lezzet

TATLILAR 7525879262662773097

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item