ANADOLU ÇORBASI

  MALZEMELER 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek 1 yemek kaşığı yeşil mercimek 1 yemek kaşığı pirinç̧ 1 yemek kaşığı bulgur 6 su bardağı su (200...

A+ A-

 




MALZEMELER

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı pirinç̧
1 yemek kaşığı bulgur
6 su bardağı su (200ml bardak ile )
Terbiyesi için

1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Sosu için:1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı ucuyla karabiber
1,5 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI 
İlk olarak 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı yeşil mercimek, 1 yemek kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı bulguru yıkayın. Ardından bir tencere içerisine yıkanmış olan bakliyatları ekleyin. Üzerine 6 su bardağı kaynamış suyu ekleyip ocak üzerinde kaynayana kadar pişmesini sağlayın.

Terbiyesi için, bir kase içerisine 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Pişen bakliyatların suyundan bir kepçe alıp, terbiye içerisine ilave edip karıştırın. Ardından çorbanın  üzerine terbiyesini sürekli karıştırarak ekleyin. Çorbayı kaynatmaya devam edin.
Sosu için bir tencere içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet doğranmış kuru soğan, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip soğanın kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine kuru nane ve pul biber ilave edin. Kaynayan çorbanın üzerine sosu dökün. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave edip sıcak sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN.

Daha Fazla Lezzet

NEW 661420987919197019

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • MALZEMELER 250 gr tavuk göğsü ( kuşbaşından küçük doğranmış) 3 adet bostan patlıcan 3 adet orta boy domates 6 adet yeşil biber 2 adet orta boy soğan...
    4 gün önce
  • 4 hafta önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item