FIRIN KAĞIDI İÇİNDE TAVADA ÖZEL SOSU İLE TAVUK KANADI VEYA BAGET TARİFİ

  MALZEMELER  Terbiyesi için 1 kilo Tavuk kanadı veya Baget  1 çay kaşığı pul biber  1 çay kaşığı kara biber  1 çay kaşığı kimyon  1 çay kaş...

A+ A-




 

MALZEMELER 
Terbiyesi için
1 kilo Tavuk kanadı veya Baget
 1 çay kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı kara biber 
1 çay kaşığı kimyon
 1 çay kaşığı kekik 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 3 diş sarımsak 
1 yemek kaşığı yoğurt
 3 yemek kaşığı sıvı yağ 
2 çay kaşığı tuz yeteri kadar
2 parça Yağlı Kağıt
Sosu için 
1su bardağı su
1 tatlı kaşığı safran veya zerdeçal veya körü  her hangisi varsa
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nişasta 
1/2 su bardağı su
  tuz
YAPILIŞI 
Kullanacağınız tavuk parçalarını güzelce yıkayın limonlu suda en az 15 dakika bekletin ,tekrar bir sudan geçirip durulayın  ve süzülmeye bırakın . Baget kullanacaksanız bir kaç yerinden sosunun içine iyi geçmesi için bir iki yerinden çentikler açın. Çukur bir kaba terbiyesi için verilen tüm malzemeleri koyup karıştırın sonra tavukları ilave ederek sosun her yerine  gelecek şekilde harmanlayın. Kullanacağınız büyük boy yanmaz tavaya yağlı kağıdın birini yayın üzerine tavukları koyun ve üzerini kapatacak şekilde kağıtları tavukların üzerine çevirin. Sonra diğer yağlı kağıt parçasını üzerine kapatın fazlalığı tavukların altına sokun. Ocağın en yüksek derecede açıp kapağını kapatın. Tavuklar kızarmaya başlayınca ocağın derecesini düşürerek kızarmasını sağlayın arada bir açıp kızaran tavukları alt üst yapın. Baget veya kanatlarınız kızarınca kağıttan alıp servis tabağına koyun. Üzerine yapacağımız sos için tavadaki kağıda 1su bardağı su koyarak çalkalayıp içinde kalan yağ ve baharatları ziyan etmemek için tekrar tavanın içine dökün .Diğer tarafta  üzerine safran yoksa zerdeçal veya körü baharatı 1 diş sarımsak ekleyin bir iki dakika kaynatın ve 1/2 su bardağı soğuk  su içinde 1 tatlı kaşığı nişastayı açın ve tavaya karıştırarak ilave edin sürekli karıştırarak pişirin . İstenilen kıvama gelince ince bir tel süzgeçle süzün ve kenarda bekleyen tavukların üzerinden gezdirerek servis yapın.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

Tavuk Yemek tarifleri 6948524209893743764

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELERİ Keki için: 3 Yumurta 2 Kahve fincan şeker 3 Kahve fincanı un 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay bard...
    18 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    1 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item