GERÇEK MEKSİKA SOSU İLE MEKSİKA FASULYESİ PİLAKİSİ

     MALZEMELER 750 kg   Meksika Fasulyesi (Konseve) 1 adet kuru  soğan 1 adet orta boy havuç 1 adet büyük boy patates 2 adet  domates 1 yem...

A+ A-

 


  

MALZEMELER
750 kg   Meksika Fasulyesi (Konseve)
1 adet kuru  soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy patates
2 adet  domates
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
2~3 dal maydanoz
Tuz
MAKSİKA SOSUN MALZEMELERİ
5 adet Meksika biberi
4 diş soyulmuş sarımsak
3/4 çay bardağı su
1 yemek kaşığı su
2 çay bardağı elma sirkesi
2 çay bardağı şeker
bir fiske tuz.
1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası
MEKSİKA SOSUN YAPILIŞI
Biberlerin saplarını kesip ikiye kesin .çekirdeklerini çıkartıp ufak parçalara kesip soyulmuş sarımsaklar ile 3/4 çay bardağı su ile rondo da çekin. daha sonra bir sos tenceresinde şeker ,sirke ,tuz, biberli karışım ile kaynatın renk almaya başlayınca mısır nişastasını su ile açın daha sonra karışımdan az ilave ederek ılıtın. inceltilmiş mısır nişastasını, karışıma katarak kıvam alana kadar kaynatarak pişirin.. Soso kıvamına gelince  cam kavanoza koyup soğumaya bırakalım.
not: sos soğuduktan sonra kalınlaşır ise 1-2 yemek kaşığı su ile açabilirisiniz


MEKSİKA FASULYESİ PİLAKİSİNİ YAPILIŞI

Meksika fasulyelerini kavanozdan çıkarıp bir süzgece alıp sudan geçirerek süzün.  
Bir tencereye zeytinyağını alın, doğranmış havuç ve soğanları ekleyerek kavurun. Üzerine ezilmiş sarımsak, patates ve salçayı ilave edin. Süzülen Meksika fasulyeleri de tencereye ekleyin ve 1 tatlı kaşığı şekeri üzerine serpiştirin. Son olarak  suyunu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın. Fasulyeler yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin. İçerisinde bulunan su biterse, az miktarda ilave edebilirsiniz. Pişmeye yakın daha önce hazırlamış olduğunuz Meksika sosundan  damak tadınıza göre bir veya iki yemek kaşığı (Sos  acı olduğunu göz önüne alarak)k ilave edin bir iki taşım beraber kaynatın ve ocaktan alın. Pilaki piştiğinde kapağını açmadan oda sıcaklığında soğumasını sağlayın. Soğuduktan sonra sunum kabınıza alıp üzerine küçük doğranmış maydanoz  ve dilim limonlarıyla süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN
 

 
 

Daha Fazla Lezzet

NEW 3907816857993733287

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER 1 adet büyük boy kereviz2 adet sıkma portakal suyu4 yemek kaşığı Zeytinyağı* *1 yemek kaşığı silme hardal 2 adet Sarımsak4 y...
    9 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item