BULGURLU TAVUK BURYAN

       MALZEMELER   6 adet tavuk baget   2 su bardağı pilavlık bulgur  1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2 adet do...

A+ A-

 



 

 

 MALZEMELER  
6 adet tavuk baget 
 2 su bardağı pilavlık bulgur
 1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet doğranmış domates
1 tane büyük boy kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağı 
Tuz-Pul biber-karabiber
Tavuk suyu
üzeri için
3 Yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Sivri biber-Domates 
YAPILIŞI
Öncelikle tavukları limonlu suda en az 30 dakika bekletin ve sonra güzelce yıkayın derisini kesinlikle çıkarmayın . Basınçlı bir tencereye koyun üzerine suyu ekleyin. Haşlama suyuna tuz ve karabiber ilave edip haşlayın. Haşlanan bagetleri sudan çıkarıp bir kenarda bekletin .Suyunu sıcak muhafaza edin pilav için kullanılacak. Pilav için soğanları yemeklik doğrayın.
Sıvı yağında rengi hafif dönene kadar kavurun ve içine  küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyin hafif ölünce salçaları ilave edin bir iki dakika beraber soteleyin ve bulgurları ekleyin.
3 dakika kavurun ve son olarak iki yemek kaşığı tereyağı, tuz ve baharatlarını ekleyip bir iki dakikada öyle kavurun. Yeteri kadar tavuk suyunu koyun bir taşım kaynatın. Kaynayan pilavı uygun bir fırın kabına dökün ve yayın. Üzerine haşlanan tavuk bagetlerini dizin. Üzeri güzel kızarması için  bir kaseye zeytinyağı ve kırmızı toz biberini karıştırıp bir fırça ile üstlerine sürün. Aralarına domates dilimleri ve biberlerle süsleyin  fırına verin.
Fırında pilav suyunu çekene kadar pişirin. Arada bir suyunu kontrol edin bulgura göre su ve pişme süresi değişebilir. Pilav pişip bagetlerde kızarınca fırından çıkarın. Bir sos tenceresinde kalan tereyağını eritip pilavın üzerinden gezdirip  biraz dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN

Daha Fazla Lezzet

PİLAVLAR 5516836531093555132

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    3 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item