HARDAL SOSLU ISPANAK KÖKÜ SALATASI

    MALZEMELER 2 bağ ıspanak kökü 1 yemek kaşığı hardal 1 limon kabuğu rendesi 1/2 .limon suyu 2 diş dövülmüş sarımsak 4 yemek kaşığı ...

A+ A-



   

MALZEMELER
2 bağ ıspanak kökü
1 yemek kaşığı hardal
1 limon kabuğu rendesi
1/2 .limon suyu
2 diş dövülmüş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz-karabiber Kırmızı pul biber,
3-4 adet ızgara yeşil zeytin 


YAPILIŞI
Bir kase içine dövülmüş sarımsak, limon suyu,limon kabuğu, zeytinyağı, pul biber, karabiber tuz ve hardalı karıştırın, bir kenarda bekletin. Diğer tarafta Ispanakların kökünü biraz saplı olacak şekilde kesin sirkeli suda en az 15 dk. bekletin.İyice yıkadıktan sonra sapları kopmayacak şekilde kök kısmının fazlasını alın.
Derin bir tencerede tuzlu suda ıspanak köklerini ölmeyecek hafif dirice kalacak şekilde haşlayın. Yeşil rengini koruması ve pişmesini önlemek için sıcak sudan aldıktan sonra buzlu suya atıp şoklayın. 3-5 dakika beklettikten sonra alıp süzgeçte süzün ve servis tabağına düzgünce yerleştirin.Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Izgara zeytinleri doğrayarak üzerini süsleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN  

Daha Fazla Lezzet

Salatalar 2929815226171808647

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER* *1 paket istediğiniz bir makarna1 kase garnitür1 kase rende kaşar1 su bardağı kadar süt1 kase normal beyaz peynir veya lor250-3...
    2 gün önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item