KÖZ BİBERLİ ISPANAKLI RULO SALATASI

MALZEMELER 400 gram ıspanak 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük kuru soğan 1 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tuz 1 ça...

A+ A-





MALZEMELER

400 gram ıspanak
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet küçük kuru soğan
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İÇ MALZEMESİ
400 gr. süzme yoğurt
200 gr. krem peynir
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
4-5 adet közlenmiş veya haşlanmış Kapya kırmızı biber 
YAPILIŞI
Soğanı küçük yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun.Ispanakları iri doğrayın ve kendi suyuyla haşlayın. Suyunu iyice sıkın. Soğumaya bırakın .Soğuyunca rondodan geçirin. Akları ayrılmış  yumurta sarılarına, tuz, karabiber, soğan ve 
ıspanakları ekleyip  karıştırın. En son unu karıştırın.Yumurta aklarını mikser yardımıyla bir fiske tuz ile iyice çırpın kar gibi olsun.
Ispanak karışımı ve yumurta aklarını yavaş yavaş karıştırın. Yumurta aklarının sönmemesine dikkat edin.Bunun için ıspatula ile altan yukarıya doğru karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı  düzgünce eşit yayın. Üzerini bıçak ile düzeltin.
180 C'de ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
Piştikten 1-2 dk. sonra kağıdıyla birlikte rulo yapın. 5 dk. bekleyin.İç harcı olan  malzemeleri kırmızı kapya biber dışındakileri karıştırın.
Ruloyu açıp içine sürün. Üzerine de kırmızı biberleri tek kat halinde kesmeden yerleştirin.
Ruloyu kağıdı olmadan sarın ve buzdolabında bekletin.İyice soğuyunca servis etmeden önce istediğiniz gibi üzerini süsleyin dilimler halinde kesin ve servis yapın.

AFİYET OLSUN.

Daha Fazla Lezzet

Salatalar 6070872044665458562

Yorum Gönder

emo-but-icon

Bu Blogda Ara

Kanalıma Abone Ol.

BURALARDAYIZ..

.................. .................

MUTFAK SIRLARI- FAYDALI VE PRATİK BİLGİLER

BLOGLARIM

  • *MALZEMELER 1 adet büyük boy kereviz2 adet sıkma portakal suyu4 yemek kaşığı Zeytinyağı* *1 yemek kaşığı silme hardal 2 adet Sarımsak4 y...
    1 saat önce
  • Bu kutunun oyması @benimtasa_rim e ait kendisi oğlum olur .Tamamen kendi hayal gücü ve el emeği ile yaptığı amatörce işler nasıl buldunuz.
    2 ay önce

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

item